Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Avea Mobil Ödeme ile hesap 'cep'ten

Avea Mobil Ödeme ile hesap 'cep'ten

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 14:26:18

Avea Mobil Ödeme ile hesap 'cep'ten
Avea, Setcard POS cihazlarının bulunduğu restoranlarda müşterilerine sadece cep telefonu numarasını veya Avea Mobil Hesap uygulamasını kullanarak hızlı ve kolay ödeme imkanı sunuyor.

Şirket açıklamasına göre Avea, Mobil Ödeme Servisi'nin kapsamını yeni alanlarda da kullanılacak şekilde genişletti. Buna göre Avealılar, Avea Mobil Ödeme Servisi sayesinde Setcard POS cihazı bulunan restoranlarda hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapabilecek.

Nakit ya da kredi kartı kullanmadan güvenli bir ödeme alternatifinin sunulduğu sistemde müşterilerden Setcardlı olma şartı da aranmıyor.

Müşterilerin ödemeyi alan restoran çalışanına Avea Mobil Ödeme ile ödeme yapacaklarını belirterek cep telefonu numaralarını iletmeleri yeterli.

Ödeme, restoran çalışanının ödeme tutarını ve cep telefonu numarasını Setcard POS cihazına girdikten sonra, Avealı müşterinin cep telefonuna gelen onay SMS'ine onay vermesiyle tamamlanıyor.

Böylece, ödeme tutarı faturalı hatlarda müşterinin faturasına yansıtılıyor; faturasız hatlarda ise bakiyesinden düşüyor.

Avealılara, Avea Mobil Hesap uygulaması kapsamında QR kodu ile ödeme seçeneği de sunuluyor.

Müşteriler; yemek harcamasına istinaden restoran çalışanının Setcard POS cihazına ödeme tutarını girmesinin ardından, mobil cihazlarındaki Avea Mobil Hesap uygulamasını açarak Setcard POS cihazında ya da POS slipinde çıkan QR kodu okutarak ödemelerini gerçekleştirebiliyor.

QR kod ile ödeme yapıldığında da; hesap tutarı faturalı Avea müşterilerinin faturalarına yansırken, faturasız hat sahibi olanların bakiyesinden düşüyor.

Haber Ara