Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Atiker Konyaspor sahasında Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı

Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında sahasında Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 01:30:27

Atiker Konyaspor sahasında Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı
Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında sahasında Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, karşılaşma maç öncesinde yaptıkları plana uygun hareket ettiklerini söyleyerek, "İlk başta topu biraz da bilinçli olarak Beşiktaş'a bıraktık. Çok fazla tehlikeyle oluşturmamaları sağlamak için bırakmak zorundaydık. Sonra yavaş yavaş oyunun merkezini ileri doğru itmeyi düşündük. Bu süreç bizim attığımız golden etkilenerek planlarımız bozulmaya başladı. Beşiktaş karşılık verince oyunun ritmi Beşiktaş'ın istediği hale geldi ve bütünlüğümüzü yitirmeye başladık. Su molasından sonra toparlanma oldu. Ondan sonra son 10 dakikalık bölümde oyunun merkezini Beşiktaş kalesine itmeye başladık. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarı beraberi oynama ve rakibin üzerinde baskı oluşturma halimiz başladı. Ama ikinci gölü kalemizde gördük. Bu yıkıcı oldu. Ama 2-1 geriden gelip ikinci gölü bulmak ve sonradan da üçüncü gol için çaba göstermek gelecek günler için bizim açımızdan umut verici" dedi.

Karşılaşmada 2 gol atan Bajic'i değerlendiren Kocaman, Bajic'in önünün açık bir oyuncu olduğunu ve böyle devam ettiği sürece kazanacağını söyledi.

Milli takım tepkisi

A Milli Takım aday kadrosuna Atiker Konyaspor'dan oyuncu alınmaması yönünde sorulan soru üzerine Kocaman, "Burada Türkiye Futbol Direktörlüğü unvanı var. Türkiye Futbol Direktörlüğü unvanı olduğundan itibaren olması gereken en önemli şeylerden bir tanesi çalışan bir kişi, gurup varsa bunları teşvik etmektir. Bu teşvik de en azından geniş kadro içinde bir tane de olsa bir oyuncu olur. Bu hem oyuncu için hem de şehir için ki bu şehir milli takıma gerçekten katkı vermiş şehirlerden bir tanesi. En sıkıntılı anında milli takıma kucak açmış şehirlerden bir tanesi. Türkiye Futbol Direktörü iseniz böyle olması gerekir. En azından ben böyle düşünüyorum. Maç kadrosu olarak düşünüldüğü zaman başka hassasiyetler vardır. Ona son derece saygım var. Çocuklar üzülüyorlar ama üzüntüleri biraz daha hafif. Çünkü üç aşağı beş yukarı tahmin ediyorlar" diye konuştu.

"Shakhtar Donetsk turnuvanın favorilerinden"

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecekleri H Grubu'nu değerlendiren Kocaman, "Donetsk turnuvanın genel favorilerinden bir tanesi. Daha önce bir tane maçımız yok ve ilk maçımızı oynayacağız. Bunun ne kadar tecrübe olacağını düşünmeden hemen guruptan çıkma düşünülüyor. Avrupa Ligi'nde başka bir futbol oynanıyor. Biraz daha kaos ve anlık hamlelerin yapıldığı bir futbol oynanıyor. Daha planlı ve organize takımlar karşısında oynayacağız. Dolayısıyla grup çıkma ve benzeri şeylerle konuşarak guruptan çıkmak ve insanları kandırmaya çalışmaktan ziyade doğruları söyleyelim. Güç değerlendirmesi yapmak lazım. Shakhtar Donetsk gurubun ana favorisi olarak gözüküyor. Aynı şekilde Braga bu kupada final oynamış bir takım. Gent büyük bir futbol tarihi olan takımlardan bir tanesi. Bunlarla biz başa baş oynamak için gayret göstereceğiz. Bunlardan bizim iddiamızın olmadığı zayıf olduğumuz anlaşılmasın. Güç değerlendirmesi başka son derece iddialı olmak ve çaba göstermek başka bir şey" ifadelerini kullandı.

Haber Ara