Dolar

32,5066

Euro

34,7191

Altın

2.485,57

Bist

9.524,59

Ataturk resminin indirildigi iddiasi

Ataturk resminin indirildigi iddiasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 15:48:11

Ataturk resminin indirildigi iddiasi
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, CHP Parti Meclisi'nin (PM), TBMM'deki odasından Atatürk resminin indirildiği iddiasının asılsız olduğuna karar verdiğini anımsatarak, "Partimin, vazgeçilmezimiz olan Atatürk üzerinden daha fazla tartışılmasına izin veren bir anlayış içinde olmayacağım" dedi.

Yılmaz, odasındaki Atatürk resmini indirdiği iddialarına ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP'li Yılmaz, "Türkiye'nin içinden geçtiği bu ağır ve zor süreçte, çözümün tek adresi olan partimin, vazgeçilmezimiz olan Atatürk üzerinden daha fazla tartışılmasına izin veren bir anlayış içinde olmayacağım" ifadesini kullandı.

Bu olayın kendisiyle ilişkilendirilmek istendiğini öğrendiği 29 Ocak'tan itibaren partinin yetkili organlarıyla görüşmelerini sürdürdüğünü anlatan Yılmaz, Aylin Nazlıaka'nın, TBMM'deki çalışma odasına sadece bir kez geldiği, 2-3 dakikalık bir süreyle kaldığı ana ilişkin bilgi ve belgeleri sunduğunu bildirdi.

PM'nin, bu olayın kesinlikle yaşanmadığına, asılsız ve gerçek dışı bir iddia olduğuna karar verdiğini anımsatan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu topraklardaki laikliğin, aydınlanmanın, devrimin ve yeniliğin adı Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bu bu kavramları Atatürk üzerinden tanırım. 100 yılın en büyük devrimcisi olarak Atatürk'ü görürüm. Bu konuyla ilgili savunma yapmayı kendime zül görürüm, kendimi inkar sayarım. Yaşanabilecek bir Türkiye mücadelemizde Atatürk'ün ilkeleri ve Cumhuriyetimizin değerleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürekli söylediği gibi, (Sen doğru dur, eğri belasını bulur)."

Yılmaz, daha sonra soruları yanıtladı.

Bu olayla ilişkilendirilmesini, son bir hafta içinde öğrendiğini belirten Yılmaz, benzer sıkıntıların, yaklaşık 50 gündür başka arkadaşları tarafından da yaşandığını söyledi.

Yılmaz, PM'ye belgelerini sunduğunu, nihai kararın, böyle bir olayın yaşanmadığı yönünde olduğunu ifade etti.

Odasına gelen ziyaretçilerin fotoğraflarını sosyal medyadan indirdiğini dile getiren Yılmaz, fotoğrafta Atatürk'ün resminin her zamanki gibi yerli yerinde olduğunu vurguladı.

Yılmaz, "Neden siz tercih edildiniz?" sorusuna, "Ben de sizler gibi merak ediyorum" karşılığını verdi.

Haber Ara