Dolar

32,5984

Euro

34,7973

Altın

2.499,19

Bist

9.524,59

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 00:25:47

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına tepkiler
Kanada'nın federal başkenti Ottawa'da, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türk bayraklı destek geldi.

Ottawa belediye binası önündeki direğe Türk bayrağı çeken belediye başkanı Jim Watson, yayımladığı yazılı mesajla da Türk halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Watson, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk bayrağı İstanbul'da yaşanan trajik ve anlamsız can kayıplarına karşı yasımızı ve Ottawa sakinlerinin hüznünü ifade ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Jim Watson, Türk bayrağının 30 Haziran Perşembe günü akşam saatlerine kadar gönderde kalacağını kaydetti.

- Toronto Belediye Başkanı da mesaj yayımladı

Toronto Belediye Başkanı John Tory de sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul saldırısında hayatını kaybedenler için Toronto Türk toplumuna başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Tory, taziye için belediye binası önündeki Toronto tazısının da gece Türk bayrağı renkleri ile ışıklandırılacağını duyurdu.

- Kanada basını geniş yer veriyor

Öte yandan, Kanada'da yazılı ve görsel basın, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına yer vermeye devam ediyor.

Gazetelerin birinci sayfa manşetlerinde yeralan haberlerde, saldırıya ilişkin olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarına yer veriliyor.

Türkiye'nin DAEŞ ve PKK terörüyle eş zamanlı mücadelesine ve DAEŞ'le mücadele koalisyonu üyesi olduğuna işaret edilen haberlerde, terör örgütü DAEŞ'i işaret eden saldırının ardından Türkiye'nin DAEŞ'le mücadelede daha sert ve etkin rol alabileceği yorumları yer alıyor.

- Dostluk Grubu'ndan taziye

Kanada-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Liberal Parti milletvekili Judy Sygro, grubu adına Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Selçuk Ünal'a bir taziye mektubu yolladı.

Sygro mektubunda, terörle mücadele, barış, adalet ve sükunetin tesis edilmesi ve tüm Türk vatandaşları ile Türkiye'yi ziyaret edenlerin güvenliklerini sağlamaya yönelik çalışmalarında Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

Haber Ara