Dolar

32,3116

Euro

35,0980

Altın

2.279,38

Bist

8.958,36

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 00:04:45

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı
Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından Fransa'nın başkenti Paris'teki havalanlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

Le Figaro gazetesi, İçişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Orly ve Roissy'deki havaalanlarında güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkartıldığını duyurdu.

Le Figaro'ya konuşan bakanlık yetkilisi, Atatürk Havalimanı'ndaki üst düzey güvenlik önlemlerine işaret ederek, İstanbul'da bagajların havaalanının girişinde X-ray cihazlarından geçirildiği ve yine havaalanına giden yolda polislerin araçları aradığı ve gerektiği takdirde kimlik kontrolü yaptığına dikkati çekti.

Aynı yetkili, Türk yetkililerin, Fransa'nın cesaret edemeyeceği güvenlik önlemlerini almasına rağmen yine de bu tür bir terör saldırısının gerçekleşmesinin endişe verici olduğu yorumunu yaptı.

Paris'te geçen yıl 13 Kasım'da 6 farklı noktaya düzenlenen terör saldırısında 130 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırıların ardından, ülkede olağanüstü hal uygulaması ilan edilmişti.

Haber Ara