Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 05:03:08

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısından yaklaşık 5 saat sonra, terminallerdeki işleyiş normale dönmeye başladı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ve terör saldırısı nedeniyle uçak içinde bir süre bekletilen yolcular, Dış Hatlar Terminali'nden çıkış yapmaya başladı. Türk Hava Yolları'nın (THY) üç tarifeli uçağı, saat 04.00'ten itibaren havalimanına iniş yaptı.

Fransa'nın Lyon kentinden İstanbul'a gelen Adnan Macit, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, indikten sonra uçakta bir süre bekletildiklerini söyledi. Macit, uçakta personel tarafından terör saldırısıyla ilgili kendilerine gerekli bilgilerin verildiğini ifade ederek, "İçerideki arkadaşlar bilgi verdiler ama patlama olduğunu duyunca yine uçakta beklemek durumunda kaldık." dedi.

Şerif Elüstü de Lyon'dan gelen uçağın saat 21.40'ta havalimanına indiğini, uçak içinde bekledikleri sürede kendilerine yardımcı olunduğunu ve çeşitli ikramlarda bulunulduğunu anlattı. Elüstü, "Pilot, havalimanında neler yaşandığına ve terör saldırısına ilişkin bize bilgi verdi." diye konuştu.

Pasaport işlemlerinin ardından dış hatlar geliş katından İstanbul'a giriş yapan yolcuların, saldırı sonrasında terminalde yapılan çalışmaları bir süre izlediği görüldü.

İstanbul'dan ayrılacak yolcuların ise saat 05.00'ten itibaren terminallere girmesine izin verileceği bildirildi. Yolcuların, havalimanındaki pasaport işlemlerinin ardından uçaklara alınacağı kaydedildi.

- Havalimanında çalışmalar aralıksız sürüyor

Havalimanında saldırı sonrası hayat normale dönerken, enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor. İşçiler, çeşitli makineler yardımıyla terminalde temizlik çalışması yapıyor. Terminalin gidiş ve geliş katında kırılan camlar ve hasar gören malzemeler sökülerek, yerlerine yenileri takılıyor.

Öte yandan, THY'nin Atatürk Havalimanı'ndaki iç ve dış hat seferlerine saat 08.00'den itibaren yeniden başlaması bekleniyor.

Haber Ara