Dolar

32,5839

Euro

34,7828

Altın

2.509,59

Bist

9.693,46

AŞTİ ve Atatürk Havalimanı'nda bayram yoğunluğu

Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmesi (AŞTİ) ve Atatürk Havalimanı'nda 10 günlük Kurban Bayramı tatilinin yoğunluğu yaşanıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 14:07:46

AŞTİ ve Atatürk Havalimanı'nda bayram yoğunluğu

Bayram için şimdiden Türkiye'ye akın akın gelen gurbetçi kafileleri dikkat çekerken turizm bölgelerine uçuş yapan uçaklarda son günlerde doluluk oranlarında önemli artışlar oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 30 Ağustos ve Kurban Bayramı tatillerine üç günlük yıllık izinlerini ekleyen bazı tatilcilere hacı adaylarının gidişi de eklenince kontrol noktalarındaki yoğunluk oldukça arttı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YOĞUNLUK

Atatürk Havalimanı'nda da terminal giriş kapıları, biniş bankolarında ve pasaport kontrol noktalarında kuyruklar oluştu. Pasaport polisi tüm bankoları dolu tutarak yolcuların uçaklarına yetişmesini sağladı.

AŞTİ'DE SIKI DENETİM

AŞTİ'de otobüs bagajlarının yolcu fişleriyle uyumluluğundan, yolcu biletlerindeki isim-soyad bilgilerine, AŞTİ'ye giriş-çıkışlardaki aramalardan, çığırtkanlığın önlenmesine kadar pek çok konuda denetim yapan ekipler, kurallara uymayan firma, yazıhane ve kişilere de cezai müeyyide uyguladı.

Sadece bu yılın ilk 8 ayında 995 kişiye çığırtkanlık yaptığı için kişi başı 75 TL para cezası uygulandığını kaydeden yetkililer, 4925 sayılı karayolu taşıma kanununa göre 432 kişi ve firmaya, 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre de 227 kişi ve firmaya ceza kesildiğini bildirdiler.

200 PERSONEL, 200 KAMERA, 4 K-9 KÖPEĞİ

Gece-gündüz süren denetimler kapsamında, vatandaşların AŞTİ'ye giriş ve çıkış yaptığı 28 ayrı kapıda da x-ray cihazları bulunduğunu kaydeden Seçkin Odabaşı, Vatandaşlarımız, bu cihazlardan geçmelerinin ardından da güvenlik personelimiz tarafından aranıyor. 200 güvenlik personelimiz ve 4 ayrı K-9 köpeğimiz gece gündüz vardiyalı bir şekilde görev yapıyor. Ayrıca bina ve çevresi de 200 adet son teknoloji kamera sistemiyle 24 saat gözetim altında bilgisini verdi.

Seyahat edecek olan vatandaşlara, Kesinlikle ve kesinlikle korsan taşımacılığa müsaade etmeyin. Şehirlerarası yolculuk yaparken de kesinlikle bagaj fişi almadan seyahat etmeyinö uyarısında da bulunan Odabaşı, yapılan denetimlerin vatandaşların huzur ve mutluluğu için olduğunun da altını çizdi.

GİRİŞLERDE ARAÇLAR ARANIYOR

Yolcu karşılamak veya uğurlamak adına AŞTİ'ye giriş yapan araçların da altlarının ve gerekli görülmesi durumunda bagajlarının arandığını da hatırlatan yetkililer, şüpheli bir paket ve şahıs durumunda, Emniyet ile işbirliği içerisinde gerekli işlemlerin yapıldığını da hatırlattılar.




Haber Ara