Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Assange'ın İngiltere'ye faturası ağır oldu

İngiliz tabloid gazetelerinden Metro, bugünkü “12 milyon sterlinlik Wikileaks faturası' manşetli haberinde, 2012 yılından beri Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde yaşayan Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ı korumanın İngiliz hükümetine 12 milyon sterline mal olduğu yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 19:44:01

Assange'ın İngiltere'ye faturası ağır oldu

İngiliz polisi de kaçağın sığındığı elçilik önünde 24 saat nöbet tutmanın gereksiz olduğuna karar verdi ve yüksek koruma masraflarına kesti. Fatura çok yüksek olunca Assange'ı koruyan Metropolitan polisi, dünden itibaren koruma polislerini durdurduğunu açıkladı fakat Assange kaçmaya kalkarsa yolda yakalayıp tutuklayacağını bildirdi.

Metro gazetesinin haberine göre, Metropolitan Polis, “Assange kaçmaya teşebbüs ederse kaçabilirö diyerek Assange'ın kaçma ihtimaline dikkat çekti.

İsveç'te bir ırza geçme olayından aranan 44 yaşındaki Assange İsveç'e iade edilmemek için Ekvator'a siyasal sığınma müracaatı kabul edildikten sonra Londra'da Ekvator Büyükelçiliği'nde saklanmaya başladı. Polis içerdeyken Assange'a dokunamıyor. İsveçli savcılar tecavüz suçlamaları zaman aşımına uğradığı için suçlamalarından vazgeçtiklerini geçtiğimiz ağustos ayında bildirmişlerdi ama Julian Assange'ın sızdırdığı belgelerden dolayı ABD'ye yakalanıp gönderilmesi  planlanıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara