Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

'Askerimize ve polisimize bayram hediyesi vermiş olduk'

Önceki gün mecliste kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununu değerlendiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 'Bir nevi askerimize ve poli

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 23:12:58

'Askerimize ve polisimize bayram hediyesi vermiş olduk'
Önceki gün mecliste kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununu değerlendiren Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Bir nevi askerimize ve polisimize bayram hediyesi vermiş olduk" dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Teşkilatının düzenlediği 90. Danışma Meclisi toplantısı öncesinde 3 bin kişilik iftar programına katıldı. Kocaeli'nin İzmit ilçesi Marina sahilinde düzenlenen iftar programına Bakan Işık'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başta olmak üzere ilçe belediye başkanları, AK Parti il yöneticileri, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İftar programında da konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, TBMM'de kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu hakkında, "Askerimize ve polisimize bir nevi bayram hediyesi vermiş olduk" dedi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ TERÖRE BOYUN EĞECEK ÜLKE DEĞİL"

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da iftar öncesinde yaptığı konuşmada önemli bir görevi üstlendiğini söyleyerek, "Ordumuzun caydırıcı gücünü artırmak için çaba sarf ediyoruz. Terörle mücadelede TSK bütün gücüyle devrede. 23 Temmuz 2015'te başlayan terör sürecinde bugüne kadar elde edilmemiş başarılar elde edildi. Terör örgütü büyük oranda eylem yapamaz hale geldi. Şimdi kalleş yöntemlerle kolluk kuvvetlerimizle mücadele etmeye çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyet, terör örgütlerine boyun eğecek bir ülke değildir. Bu mücadeleyi büyük kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz" dedi.

"ASKERE BAYRAM HEDİYESİ VERDİK"

Terörle mücadelede görev alan personelin ilerleyen zamanlarda haksız yere yargılanmaması adına önemli bir yasa değişikliği yaptıklarını söyleyen Bakan Işık, "TBMM'de önemli bir konuyu görüştük kabul ettik. Atık kimse kafasına estiği gibi dava açamayacak orada terörle mücadele eden askerimize. Artık hiç kimse haksız iddialarla askerimizi yıpratamayacak. Bu kanunlar Türkiye 90'lı yıllara dönmedi bundan sonra da inşallah dönmeyecek. Türkiye teröre mücadeleye amansız bir şekilde devam edecek ama bunu da hukuksal bir zeminde yapacak. Bu mücadeleyi verirken de asla kardeşlikten taviz vermeyeceğiz. Bu düzenleme TSK'ya sadece terörle mücadelede icrai yetki veriyor. Diğer tüm görev ve sorumluluk siyasi iradededir. İzlemede de valiler de olacak. Bu ülke için gerekli bir kanundu ve meclis de bunu kabul etti. Adeta orada kahramanca mücadele eden askerimize bir bayram hediyesi oldu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililerle orucunu açan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık daha sonra AK Parti Kocaeli Teşkilatı 90. Meclis Dayanışma toplantısına katıldı.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara