Dolar

32,5512

Euro

35,0202

Altın

2.429,39

Bist

9.722,09

Askeri okullar kapatılacak mı?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ' Askeri okulların kapatılması da dahil jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması gibi konuları tartışıyoruz' dedi. Aynı akşam Binali Yıldırım doğrruladı: 'Askeri okullarda düzenleme yapacağız.'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 22:53:07

Askeri okullar kapatılacak mı?

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Ajansların aktardığına göre bir takım temaslar için Elazığ'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Elazığ Belediye Meclis Salonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili de konuşan Tüfenkçi, yaptığı açıklamalarla akıllara "Askeri okullar kapatılacak mı?" sorusunu getirdi.

İşte açıklamanın ilgili kısmı:

"15 Temmuz günü Türkiye sapkın bir cemaatin askerlerin içine sızmış yapılarının, cunta heveslilerinin kalkışmış olduğu darbe girişimi sizlerin duruşu ile önlendi. Hem üretimimizi arttıracağız hem de ürettiğimizi pazarlama ve satma noktasında yeni pazarlar bulacağız. OHAL kapsamında çalışmalara kısa zamanda başlayacağız. Bu ordu bizim ordumuz ve bu ordunun bu tip virüslerden kurtulabilmesi için yapısal bir takım çalışmaları da OHAL yetkileri çerçevesinde atacağız. Askeri okulların kapatılması da dahil jandarmanın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması gibi konuları tartışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun adımlarını atacağız. Önemli olan sistemi darbe üretir vaziyetten çıkartmak."

JANDARMA KISA SÜREDE BAĞLANACAK

Bu akşam ATV- A Haber canlı yayınına katılan Başbakan Binali Yıldırım'a "Jandarma ne zaman Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanacak?" diye soruldu. Başbakan "Çok kısa sürede" şeklinde cevap verdi. İki ya da üç ay olup olmayacağı da sorulduğunda Başbakan "Belki daha kısa sürede" şeklinde cevap verdi.

"ASKERİ OKULLARDA DÜZENLEME YAPACAĞIZ"

Daha sonra NTV-Star TV ortak yayınına katılarak yine soruları yanıtlayan Başbakan, "Askeri okullarda düzenleme yapacağız" dedi.

Haber Ara