Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Arsenal, lider Leicester City'i son dakika goluyle yikti

Arsenal, lider Leicester City'i son dakika goluyle yikti

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-14 18:25:14

Arsenal, lider Leicester City'i son dakika goluyle yikti
İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren maçta lider Leicester City, deplasmanda Arsenal'a son dakika golüyle 2-1 mağlup oldu.

Bu sezon deplasmandaki tek yenilgisini Liverpool'a karşı alan Leicester City, ligin ilk yarısında oynanan maçı 5-2'lik skorla farklı kazanan Arsenal ile Emirates Stadı'nda puan mücadelesi verdi.

Karşılaşmanın ilk yarısının son dakikasında ceza alanına sağ çaprazdan sokulan Jamie Vardy, Monreal ile girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalınca hakem Martin Atkinson penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen 29 yaşındaki Vardy, kaleci Cech ile meşin yuvarlağı farklı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

İkinci yarının başında Fransız Giroud'ya yaptığı müdahalenin ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Simpson takımını 10 kişi bıraktı. Bu sezon ilk kez Leicester Cityli bir futbolcu kırmızı kart gördü.

Maçın 70. dakikasında Arsenal, skora dengeyi getirdi. Londra ekibinin sağ kanattan geliştirdiği atakta, ceza alanına ortalanan ve Giroud'nun kafayla indirdiği topu müsait durumdaki Walcott tamamladı ve durum 1-1 oldu. Ev sahibi ekip, maç boyunca Leicester City kalesine gönderdiği ilk isabetli şutta golü buldu.

Şampiyonluk yarışında daha iddialı bir konuma gelmek için galibiyete ihtiyacı olan Arsenal, aradığı golü uzatma dakikalarında buldu. Mesut Özil'in serbest vuruştan ceza alanına ortaladığı topa iyi yükselen Welbeck, kafa vuruşuyla takımına üç puanı getiren golü kaydetti. İngiliz futbolcu, Arsenal'ın ligde uzatma dakikalarındaki 100. golünü atan isim olarak tarihe geçti.

Şampiyonluk yarışında geçen hafta Manchester City'i deplasmanda mağlup eden Leicester City, bu hafta Arsenal deplasmanından puansız döndü ve Liverpool maçının ardından ikinci deplasman yenilgisini aldı. Leicester City bu yenilginin ardından 53 puanla liderliğini sürdürürken, 51 puana yükselen Arsenal maç fazlasıyla ikincilik koltuğunu oturdu.

Ligin ilk yarısında oynanan ve 5-2 Arsenal'ın galibiyetiyle tamamlanan mücadelede de Leicester City adına ilk golü Vardy atarken, Arsenal Walcott ile beraberliği yakalamıştı. O karşılaşmada bu sezon attığı 6 golün yarısını atarak "hat-trick" yapan Şilili futbolcu Sanchez, 60 bin taraftarın destek verdiği bugünkü maçta takımı adına skor üretemedi.

Arsenal ile oynadığı son 18 maçta 12 mağlubiyet, 6 beraberlik alan Leicester City, bugün de galibiyet özlemini gideremedi. Lig liderleriyle oynadığı son 11 maçta sadece bir galibiyet elde eden Londra temsilcisi, Leicester City karşısında sahadan üç puanla ayrılan taraf oldu.

Adı Barcelona ile anılan Arsenal'ın Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil, ilk onbirde sahaya çıktığı mücadelede 90 dakika forma giydi ve takımının ikinci golünün asistini yaptı. Konuk ekibin bu sezonki başarısında büyük pay sahibi olan Cezayirli futbolcu Mahrez ise 58. dakikada yerini Wasilewskiat'a bıraktı.

Haber Ara