Dolar

32,5201

Euro

34,7829

Altın

2.419,30

Bist

9.704,78

Arnavutluk'ta 'Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları' etkinliği

Arnavutluk'ta 'Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları' etkinliği

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 03:46:46

Arnavutluk'ta 'Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları' etkinliği
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), "Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları" etkinliğiyle, ramazan boyunca geleneksel sahne sanatlarını Balkan halklarıyla buluşturmaya devam ediyor.

TİKA ve Müstakil Sahne Sanatları Eğitim Derneği (MÜSSED) iş birliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında yola çıkan tır, Makedonya ve Kosova'dan sonra Arnavutluk'un başkenti Tiran'da halkla buluştu.

Arnavutluk'taki eski komünist rejimin sembollerinden biri olan 'Piramit' binası önünde düzenlenen etkinliğe Tiranlılar yoğun ilgi gösterdi.

Ekibin sanat direktörü İshak İkincitekgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanat grubunda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu akşam Arnavutluk'ta bulunuyoruz. Kardeş ve dostlarımızla buluşmaya devam ediyoruz. Yolculuğumuzda çok iyi anlar yaşıyoruz. Çok güzel programlar gerçekleştirildi. Yolculuğumuz esnasında karşılaştığımız sanatseverler ile ortak olan Osmanlı ve Türk kültürünü takip ediyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.' şeklinde konuştu.

Etkinliği ailesi ile birlikte takip eden Erzen Pashaj ise etkinliği düzenleyenlerin, bu tür etkinliklerle kültürünü yaymakla birlikte olumlu mesajlar da ilettiğine dikkati çekerek, etkinlik hakkında bilgi sahibi olduğu an katılmaya karar verdiğini söyledi.

Pashaj, TİKA'nın çok ilginç programlar düzenlediğini ifade ederek, "Bu tür etkinlikler ile Türk kültürü takip ediliyor. Aynı zamanda tüm yaştaki insanlara olumlu mesajlar iletiliyor. Bu tarzdaki etkinlikler gençlerin ve farklı yaşlardaki insanların Türkiye gibi farklı ülkelerin kültürü ile tanışması için iyi bir fırsat.' dedi.

Etkinlik kapsamında tırda oluşturulan sahnede geleneksel Türk tiyatrosundan ortaoyunu, meddah, aşuk ve maşuk, hacivat-karagöz gibi oyunlar ile kukla gösterileri, halk oyunları, semazen gösterisi ve Türk Sanat Müziği örnekleri sunuluyor.

"Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları" ekibi, Arnavutluk'un ardından Bosna Hersek'e geçecek.

Haber Ara