Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Ardahan'da Rus subayının çürümemiş cesedi bulundu

Ardahan'da Rus işgali döneminde hayatını kaybettiği düşünülen ve üniformasıyla gömülen subayın büyük bölümü çürümemiş cesedine ulaşıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-26 22:47:43

Ardahan'da Rus subayının çürümemiş cesedi bulundu

Ardahan'da inşaat alanında yapılan kazı sırasında tespit edilen oda şeklinde düzenlenmiş mezarda, 1877-78 Rus işgali döneminde hayatını kaybettiği düşünülen ve üniforması ile gömülen Rus subayın büyük bölümü çürümeyen cesedi bulundu.

Kentin Karagöl Mahallesi'nde yer alan bir inşaat alanında vatandaşlarca yapılan kazıda, toprak altında tek bir oda şeklinde düzenlenmiş bir mezara ulaşıldı.

Mezarı fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de çevrede önlem aldı.

Polis ekiplerinin olayı bildirmesi üzerine kazı alanına mezarın incelenmesi için Kars Müze Müdürlüğünden arkeologlar ile Ardahan Kültür Turizm Müdürlüğünden görevliler çağrıldı.

MEZAR RUS YÜZBAŞIYA AİT

Kars Müze Müdürü Necmettin Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevlendirdikleri uzman 2 arkeoloğu Ardahan'a gönderdiklerini ifade etti.

Alp, arkeologların çeşitli çalışmalar sonrası tabutu açtıklarını belirterek "Heyet tarafından tabut kapağı açılınca içerisinde üniformalı bir Rus askerine ait iskelet olduğu görüldü. Muhtemelen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra Kars ve Ardahan'ın Ruslar tarafından işgalinde görev yapan bir asker." dedi.

Ceset üzerinde inceleme yapıldığını dile getiren Alp, "Tabuttaki kişi, Ardahan'da bir Rus garnizonunda görev yapan Rus yüzbaşı. Çünkü üniformasında 3 yıldız ve 20 rakamı var. Muhtemelen rakam bu subayın sicil numarası olabilir." diye konuştu.

Alp, iskelete yapılan inceleme hakkında Ardahan Cumhuriyet Savcısına gerekli bilgilerin verildiğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Tabut, içindeki ceset ile savcının talimatıyla Kars'a nakledilmiş ve Kars Müzesi'ndeki emanet deposuna alınarak yerine konulmuştur. Bu konuda Müzeler Genel Müdürlüğümüze, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza gerekli bilgileri, raporları sunacağız ve gelen talimatlar doğrultusunda gerekli işlemleri yapacağız."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara