Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Ardahan'da elektrik direği leyleklere 'tahsis edildi'

Leyleklerin yuva yaptığı elektrik direğindeki enerji hattı başka bir direğe aktarıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 17:25:59

Ardahan'da elektrik direği leyleklere 'tahsis edildi'

Ardahan'ın Karagöl Mahallesi'nde leylek yuvası bulunan elektrik direğindeki enerji hattı, kuşların telef olmaması için başka bir direğe aktarıldı.

ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş. Ardahan İl Koordinatörlüğünce enerji hatlarının doğal yaşamı olumsuz etkilememesi amacıyla önlemler alınıyor.

Bu kapsamda Karagöl Mahallesi Koca Mustafa Paşa Caddesi'nde leylek yuvası bulunan elektrik direği yerine enerji hattı bağlanacak yeni bir direk dikildi. Sistem yeni direğe aktarılarak bu kuşların elektrik akımına kapılması önlendi.

ARAS Elektrik Dağıtım A.Ş. Ardahan İl Koordinatörü Meryem Akpınar yaptığı açıklamada, leyleklerin özellikle de yavrularının zaman zaman elektrik tellerine takılarak telef olduğunu söyledi.

Doğal yaşama katkı sunmak için leyleklerin yuva yaptığı direkleri bu kuşlara "tahsis ettiklerini" belirten Akpınar, "İlde bunun gibi birçok direğimiz var. Eğer üzerinde yuva var ve o yuvada yavru bulunuyorsa biz o direği kullanmıyoruz. Mevcut enerji hattını başka bir direk yapıp ona kaydırıyoruz. Yeter ki doğal yaşam sürsün." dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara