Dolar

32,5957

Euro

34,7981

Altın

2.404,77

Bist

9.645,02

Arap basınında bir garip makale: 'Türk rüyasının sonu'

Diriliş Postası Yazarı İsmail Yaşa, Arap basınında yayınlanan bir makaleyi bugünkü köşesine taşıdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-30 15:30:39

Arap basınında bir garip makale: 'Türk rüyasının sonu'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Yaşa, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in yeğeni Prens Halit Bin Sultan Bin Abdulaziz'in sahip olduğu ve merkezi Londra'da bulunan El Hayat gazetesinin geçtiğimiz günlerde yayınladığı “Türk rüyasının sonu” başlıklı makaleyi köşesine taşıyarak ayrıntılarını aktardı.

Yaşa şunları yazdı:

MAKALEDE NE YAZIYOR?

İlyas Harfuş imzasıyla yayınlanan ve FETÖ'cüler tarafından “Erdoğan rüyasının sonu” başlığıyla haber yapılarak paylaşılan makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son söylemiyle Avrupa'daki ırkçı liderler Le Pen ve Wilders'in seviyesine düştüğü öne sürülüyor. Harfuş, makalesine AK Parti'nin iktidar olmasıyla birlikte kurdukları hayale işaret ederek başlıyor ve sonuçta hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirerek “Çok yanılmışız” diyor.

NEDİR O HAYAL?

Erdoğan'ın Arap ve İslam ülkelerini yöneten rejimlerden farklı olarak Türkiye'yi askeri yönetimden uzaklaştıracak, modernleşme yoluna koyacak ve çağa yaklaştıracak demokratik bir model olmasını beklemişler. Türkiye'nin kültürlerarası diyaloğa örnek teşkil etmesini ve İslamcı bir partinin de Avrupa demokrasileri kulübüne girebileceğini göstermesini hayal etmişler. İşte o hayal bitmiş.

"BAKMAYIN BU SÖZLERİNE..."

Oysa Harfuş ve benzerleri, tam da yukarıda yazdıkları şeyler dolayısıyla Erdoğan'dan nefret ediyor. Çünkü Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin ortaya koyduğu kalkınma ve demokratikleşme örneği bölge halklarına ilham veriyor ve kokuşmuş Arap rejimlerinin tahtını sallıyor. Avrupalı liderler gibi halkın özgür iradesinden yana değil de darbeden yana tavır alıp Mısır diktatörünü destekleseydi o zaman Erdoğan kendilerini hayal kırıklığına uğratmamış olacaktı. “Askeri yönetimden uzaklaşmış demokratik bir model” gibi söylemlerine bakmayın; şayet 15 Temmuz'da hain darbe girişimi başarılı olsaydı ilk kendileri alkışlayacaklardı.

...

Biten bir şey varsa o da Türkiye'yi istedikleri gibi yönlendirebileceklerini ve kullanabileceklerini zannedenlerin rüyası. Onların rüyası kâbusa dönüşüyor.

RUBİN'İN İFADELERİ

Son dönemde FETÖ'yle iyice içli dışlı olan Michael Rubin de geçenlerde Twitter'da “Recep Tayyip Erdoğan artık yolun sonuna geldi” yazdı. Amerika'da kimsenin ciddiye almadığı söylenen soytarı, Türkçe yayınladığı hezeyanlarına biraz ilgili gösterilince FETÖ'nün kara propaganda argümanlarını birer birer dile getirmeye başladı. Harfuş ve Rubin gibilerin “bitti”, “tükendi”, “yolun sonuna geldi” ve benzeri söylemlerle yapmaya çalıştıkları; hitap ettikleri kitleye moral vermek.

Pazarladıkları düşüncenin Arap sokağındaki en büyük alıcıları da Mısır darbesine destek verenler. Birbirlerini avutuyorlar. 

Haber Ara