Dolar

32,5588

Euro

34,8532

Altın

2.428,62

Bist

9.722,09

Arakan Müslüman kampında yangın: Binlerce Müslüman barınaksız kaldı

Myanmar’ın Rakine eyaletinde bulunan ve Arakanlı Müslüman mültecilerin yaşadığı kampta yangın çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 13:26:34

Arakan Müslüman kampında yangın: Binlerce Müslüman barınaksız kaldı

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Myanmar'ın Rakine eyaletinde bulunan ve Arakanlı Müslüman mültecilerin yaşadığı kampta çıkan yangında 2 binden fazla Arakanlı Müslüman barınaksız kaldı.

Sabahın erken saatlerinde çıkan yangında 68 Arakanlı Müslüman ailenin yaşadığı barınaklar kül oldu. Yangın neticesinde yararlananlar olduğu ancak durumlarının ağır olmadığı aktarıldı.

Kampta insani yardım çalışmalarında bulunan bir yetkili “Yangından 2 binden fazla insan etkilendi. Bu gece başlarını sokacak bir çatıları kalmadı” dedi.

Yaklaşık 45 dakika süren ve aniden yayılan yangında çok az insanın özel eşyalarını ve yiyeceklerini kurtarabildiği ve bu yüzden çok zor bir durumla karşı karşıya oldukları aktarıldı.

Bölgede faaliyet gösteren insani yardım kuruluşları Myanmar hükümetine çağrıda bulunarak ülke genelinde yerlerinden edilmiş ve kamplarda yaşayan yaklaşık 120 bin Müslüman'ın memleketlerine dönmelerine izin verilmesini söyledi.

YANGININ SEBEBİ ŞÜPHELİ

Resmi yetkililer yangının mutfak kısmından çıktığını ve “kaza” olduğunu söylüyor. Ancak benzer yangınlar 2012 tarihinden beri yaşanıyor. Son yangının da Müslümanlara sistematik olarak zulmeden Budistler tarafından çıkarıldığı düşünülüyor.

Arakanlı Müslümanlar uzun yıllardan beri Myanmar Budistlerinin zulmüne maruz kalıyor. Hatta geçtiğimiz ay ülkede çıkarılan bir kanunla Budistler “tam vatandaş” ilan edilirken Müslümanlar “yan ve yarı vatandaş” olarak kabul edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara