Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Apple yurtdışından alınan cihazlara teknik desteği kesiyor mu?

Yurtdışından satın alınan iPhone veya iPad'ler artık garanti kapsamı dışında kalacak. Apple, yurtdışından alınan iPhone marka telefon ve iPad'lerin Türkiye'de garanti dışı kalacağı haberini kabul etti. İşte Apple'ın iPhone'larla ilgili garanti açıklaması...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-12 17:09:05

Apple yurtdışından alınan cihazlara teknik desteği kesiyor mu?

İmkanı olan birçok kullanıcı ucuz olduğu için Apple ürünlerini yurt dışından satın alıyordu. Fakat iPhone ve iPad modelleri için ülkemizde de belli bir süre geçerli olan global garanti konusunda önemli bir değişiklik yapıldı.

Türkiye'de 1 yıl geçerliliği olan global garanti geçerliliği ile bir gelişme yaşandı.

Bundan böyle yurt dışından satın alınan SIM kart destekli Apple ürünlerinin global garantisi Türkiye'de geçerli olmayacak. Apple Türkiye de bu haberi kabul etti.

Apple tarafından alınan karara yurt dışından satın alınan iPhone ve iPad'ler Türkiye'de garanti kapsamında tamir ettirilemeyecek veya değiştirilemeyecek.

Kullanıcılar, yurt dışından satın aldığı Apple marka iPhone ve iPad cihazlarında arıza çıkması durumunda ücret karşılığında tamir veya değişim hizmetinden yararlanabilecek.

Ayrıca Türkiye'den alınan ancak yurt dışında değiştirilen iPhone ve iPad'lerle ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı.

Bundan böyle Türkiye'de satın alınmış bir iPhone veya iPad daha sonra yurt dışındaki bir Apple tarafından değiştirildiyse, yeni cihazın garantisinin devam etmesi için mutlaka BTK kaydının yapılmış olması gerekecek.

Bahsettiğimiz konularla ilgili resmi bir açıklama gelmedi.

Apple Türkiye'nin yakın bir zamanda resmi bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Cihazların Türkiye'den alınmasını sağlamak amacıyla düşünülmüş bu karar sonrası tüketicilerin cihaz alırken nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

Haber Ara