Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

AP: Kürt birlikler Fırat'ın doğusunda kalmalı

Hristiyan Demokrat Birlik Partili Avrupa Parlamentosu milletvekili Elmar Brok, Passauer Neue Presse gazetesine verdiği demeçte AB ile Türkiye arasında vize serbestisi için yerine getirilmesi gereken kriterlerden en tartışmalı olanın terörle mücadele yasaları olduğunu hatırlatarak, 'Türkiye bu konuda bir çözüm istiyor, iki taraf olarak söylemimizi yumuşatmalıyız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-28 11:01:09

AP: Kürt birlikler Fırat'ın doğusunda kalmalı

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Türkiye'nin vize serbestisi için AB'nin kendisinden talep ettiği 72 kriterin 67'sini yerine getirdiğini söyleyen Brok, "Geriye kalan beş maddeden dördüne çözüm bulunması kapıda. Bir tek terörle mücadele yasası kalıyor. Türkiye bu konuda da bir uzlaşma bulunması için bir yol haritası istiyor" diye konuştu.

Brok Ankara'ya uzun süre IŞİD'e müsamaha ettiği ya da desteklediği yönündeki suçlamaların yöneltilmesinden sonra Türkiye'nin kararlı bir biçimde IŞİD'e yönelik operasyon başlatmasından memnuniyet duyduğunu vurguladı. Brok Suriye'deki Kürt birliklerinin Fırat'ın doğusunda kalması gerektiğini ve nüfusun çoğunluğunun Kürt olmadığı bölgeleri kontrol altına almaması gerektiğini söyleyerek, "Kürtler IŞİD'in püskürtülmesini Arap bölgeleri fethetmek için kullanmamalı. Orada işleri yok" dedi.

Çarşamba günü Ankara'da temaslarda bulunan Elmar Brok, İncirlik krizinde olumlu gelişmeler beklediğini de açıkladı. Focus dergisine demeç veren Brok, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de haberdar olduğu Ankara ziyaretinde, 'Alman milletvekillerinin İncirlik ziyaretleri konusunda olumlu gelişmeler yaşanacağı' izlenimi edindiğini kaydetti. 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara