Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Antalya türküye doydu

Türk halk müziğinin güçlü yorumcuları Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Bedri Ayseli, Selahattin Alpay ve Süreyya Davulcuoğlu, EXPO 2016 Antalya'da 'Tür

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-25 13:36:39

Antalya türküye doydu
Türk halk müziğinin güçlü yorumcuları Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Bedri Ayseli, Selahattin Alpay ve Süreyya Davulcuoğlu, EXPO 2016 Antalya'da 'Türküler Bizi Anlatır" gecesinde hayranlarının karşısına çıktı. Aynı sahneyi paylaşan sanatçılar, ziyaretçilere türkülerle dolu unutulmaz bir gece yaşattı.

EXPO 2016 Antalya, dünyanın en özel yıldızlarının yanı sıra yerli konserler serisinde de birbirinden farklı sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Turkcell Büyük Amfi Tiyatro'yu dolduran ziyaretçiler, dün gece adeta Türk Halk Müziği'ne doydu. 'Türküler bizi anlatır' adıyla düzenlenen gecede, Türk halk müziğinin güçlü yorumcuları Belkıs Akkale, İzzet Altınmeşe, Bedri Ayseli, Selahattin Alpay ve Süreyya Davulcuoğlu, EXPO 2016 Antalya'da aynı sahnede yer aldı.

Konser, bu zamana kadar ebediyete intikal eden şehitler, 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve gaziler için yazılan şiir çalışmasıyla başladı. İlk kez EXPO 2016 Antalya'da, barkovizyona yansıtılan Belkıs Akkale ve İzzet Altınmeşe'nin beraber okuduğu şiir, izleyenlerden büyük alkış aldı. Projeye adını veren 'Türküler bizi anlatır' isimli parçayla sahneye çıkan Türk Halk Müziği'nin beş güçlü sesi, 1 saat 30 dakika boyunca türküleri, beraber, solo ve düet eşliğinde okudu. Türkülerin hayatı anlattığını belirten Altınmeşe, "Türkülerde biz varız. Türkülerde siz varsınız. Ülkemiz, geçmişimiz, günümüz ve geleceğimiz var. 15 Temmuz'da hainler, satılmışlar ülkemizde deprem yarattı. Darbe yapmak için. Siz halkımız ve kolluk kuvvetlerinin kahramanca direnişi sayesinde onlar muvaffak olmadı. Olamayacaklar. Çünkü halkımız var. Birliğimiz var. Bayrağımız var" dedi.

Türk halk müziğine gönül veren binlerce kişinin izlediği konserde sanatçılar, ülkenin değişik yörelerine ait birçok eser seslendirdi. Güçlü yorumcular, konser sonrası türkü severler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara