Dolar

32,3877

Euro

35,0299

Altın

2.326,65

Bist

9.139,19

Antalya'daki terör örgütü operasyonu

Antalya'daki terör örgütü operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 08:55:54

Antalya'daki terör örgütü operasyonu
Antalya'da terör örgütü MLKP'nin alt yapılanmasına yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince MLKP'nin alt yapılanması Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü (TKKKÖ) üyelerine yönelik operasyonda gözaltına alınan ve ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 13 zanlıdan 5'i Cumhuriyet Savcılığındaki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 zanlıdan 5'i adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Zanlılardan M.P, H.Y. ve A.Ç. ise "terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "yanıcı ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlamalarıyla tutuklandı.

Antalya'da, 25 Temmuz'da başlatılan operasyonda 14 kişi gözaltına alınmıştı. Aynı örgüte yönelik geçen ay Muratpaşa ilçesinde bir adrese operasyon düzenlenmişti. Teröristlerin bulunmadığı evde 20'nin üzerinde fitil ateşlemeli parça tesirli bomba ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Zanlılardan biri polisteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken 13 zanlı adliyeye sevk edilmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara