Dolar

32,5837

Euro

34,8273

Altın

2.499,54

Bist

9.458,65

Ankara merkezli 6 ildeki terör operasyonu

Ankara merkezli 6 ildeki terör operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 20:29:02

Ankara merkezli 6 ildeki terör operasyonu
Ankara merkezli İstanbul, Konya, Isparta, Van ve Ağrı'da yapılan operasyon terör örgütü PKK'ya üye oldukları ve propagandasını yaptıkları iddiasıyla nöbetçi hakimliğe sevk edilen 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara merkezli İstanbul, Konya, Isparta, Van ve Ağrı'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına ve adliyeye getirilen 6 zanlının nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorguları tamamlandı.

Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcısının "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası yapma" suçlarıyla tutuklanmalarını istediği 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüphelilere, adli kontrol uygulaması kapsamında yurtdışına çıkış yasağı ve haftada bir defa karakola imza verme şartı getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik Ankara dahil 6 ilde düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 24 şüpheliden 8'i, ifade işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla emniyetten 10'u ise savcılıktaki ifadelerinden sonra serbest bırakılmıştı.

Haber Ara