Dolar

32,5861

Euro

34,7932

Altın

2.508,99

Bist

9.693,46

Ankara Kalesi'nde 'Anadolu Rüzgarı'

Ankara Kalesi'nde 'Anadolu Rüzgarı'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 23:33:16

Ankara Kalesi'nde 'Anadolu Rüzgarı'
Shopping Fest kapsamında Ankara Kalesi'nde düzenlenen "Bir Anadolu Rüzgarı" adını taşıyan defilede, el dokuması kumaşlardan hazırlanan, geleneksel motif ve çizgiler taşıyan kreasyon tanıtıldı.

Modacı Ahmet Özceyhan'ın hazırladığı koleksiyonda, altın ve gümüş sırmalarla işlenen ve el tezgahında dokunan kumaşlardan hazırlanan, 1071'den bugüne Anadolu kültürünü yansıtan 70 parça giysi yer aldı.

Çok sayıda davetlinin izlediği defilede, aralarında Ece Gürsel'in de bulunduğu mankenler, bugüne uyarlanan biçimleriyle kaftan, şalvar ve cepken gibi geleneksel giysileri sundu.

Defilenin sonunda kırmızı renkteki üzerinde ay yıldız bulunan giysiyi "Bir başkadır benim memleketim" parçası eşliğinde tanıtan Ece Gürsel, izleyicilerden büyük alkış aldı.

-"Koleksiyonda 200 yıllık kaftan da var"

Modacı Ahmet Özceyhan, defile sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişten bugüne izler taşıyan defilede sergilenen ve kök boyalarla hazırlanan giysilerin tümünün el emeği göz nuru olduğunu söyledi.

Koleksiyonda 200 yıllık bir kaftanın yanı sıra el işi nakış ve oyaların kullanıldığı gelinliğin de bulunduğunu aktaran Özceyhan, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinliğe TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu da katıldı. Uslu, Özceyhan ve defileye katkıda bulunan kurum ve kuruluş yetkililerine plaket verdi.

Haber Ara