Dolar

32,4766

Euro

34,9344

Altın

2.435,17

Bist

9.716,77

Ankara'dan gece yarısı diplomasi harekatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, gece yarısı birkaç görüşmede bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 01:48:42

Ankara'dan gece yarısı diplomasi harekatı

Türkiye'nin Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesiyle dünya gündemi Rusya ve Türkiye'ye kilitlendi. Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile, Başbakan Davutoğlu ise İngiltere Başbakanı Cameron ve Almanya Başbakanı Merkel ile görüştü.

Ajansların haberine göre; Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesi ile başlayan krizde Ankara akşam saatlerinde diplomatik hamlelere sahne oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama bir telefon görüşmesi yaptı. Başbakan Davutoğlu ise Almanya ve İngiltere Başbakanları ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan ile Obama arasında bu akşam gerçekleşen görüşmede, Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi konusu ele alındı. 

Obama, Türkiye'nin ulusal egemenliğini savunma hakkının ABD ve NATO tarafından desteklendiğini ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, benzer hadiselerin tekrarlanmamasını güvence altına alacak düzenlemeleri yapmanın, gerilimi düşürmenin önemi hususunda hemfikir olduklarını belirtti. 

İki lider, Suriye'de siyasi geçiş sürecini sağlamak üzere IŞİD'e karşı ortak mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılıklarını da teyit etti. 

DAVUTOĞLU AB LİDERLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve  İngiltere Başbakanı David Cameron ile telefonda görüştü.

Davutoğlu'nun Almanya Şansölyesi Angela Merkel'i telefonla aradığı ve SU-24 tipi uçağın Türk hava sahasını ihlali sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Diğer yandan Davutoğlu'nun, İngiltere Başbakanı David Cameron ile telefonda görüştüğü, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesine ilişkin görüş alış verişinde bulunduğu bildirildi.

Haber Ara