Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 11:36:43

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Ankara Barosuna bağlı avukatlar, 10 Ekim'de Ankara Garı önündeki terör saldırısını protesto etti.

Sabah saatlerinde Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, yakalarına "unutmayacağız" yazısı bulunan kokart takarak, "yastayız" yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Ankara Tren Garı'nın önünde geçen cumartesi sabahı patlayan bombalar, Ankara Barosu'nca yapılan araştırmaya göre 105 kişiyi hayattan kopardı, 48'i ağır olmak üzere 246 kişiyi de yaraladı. Cumhuriyet tarihimizin en büyük terör olayı olarak tarihe geçen bu saldırı, Türkiye'nin 11 Eylülüdür" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, olayın meydana geldiği saat 10.04'te patlamada hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Avukatlar, saldırıyı protesto etmek için bugün duruşmalara girmeyeceklerini bildirdi.

- BES'ten saygı duruşu

Bu arada KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyeleri de (BES) adliye önünde, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

BES İşyeri Temsilcisi Veli Çelik, yaptığı basın açıklamasında, bütün olumsuzluklara rağmen demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara