Dolar

32,5278

Euro

34,7498

Altın

2.492,09

Bist

9.524,59

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 18:55:26

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Ankara'daki terör saldırısı, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Zonguldak'ta protesto edildi.

Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde bir araya gelen Sakarya Adalet ve Özgürlük Platformu üyesi grup, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Kadrican Mendi, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Saldırıyla barışın hedef alındığını belirten Mendi, şunları dile getirdi:

"Bu saldırının sorumluları ülkede barışın hakim olmasını istemeyenlerdir. Bu saldırı, ülkede kaosun peşinde olanların her türlü namussuzluğu yapabileceklerini göstermektedir. Platform olarak bu 'şeytanca' çabaları lanetliyoruz. Rabbimiz, yeryüzünde fesat peşinde olanlara fırsat verme.

Bizleri zulme bulaşmaktan, ateşin yoldaşı olmaktan muhafaza et. Mazlumları dünyada da ahirette de kazananlardan eyle."

- Kocaeli

İzmit Sabri Yalım Parkı'nda toplanan grup, çeşitli sloganlar atarak dövizler taşıdı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Kocaeli Şube Başkanı Yener Çalışkan, barış talebinden rahatsız olanların yine harekete geçtiğini belirterek, insanların arasında bomba patlatıldığını söyledi.

Ankara'daki saldırının emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef aldığını vurgulayan Çalışkan, saldırıyı lanetledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Basın açıklamasına eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ali Haydar Konca, CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Fatma Kaplan Hürriyet de katıldı.

- Bolu

KESK öncülüğünde hükümet meydanında toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, çeşitli sloganlar attı.

Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Erkan Korkmaz, yaptığı açıklamada, saldırının emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef aldığını söyledi.

Grup, açıklamanın ardından oturma eylemi yaparak dağıldı.

- Zonguldak

Madenci Anıtı önünde çeşitli pankartlar ve dövizlerle bir araya gelen Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, attıkları sloganlarla terör saldırısını kınadı.

Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, grup adına yaptığı açıklamada, saldırının emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef aldığını belirterek, "Eğitim-Sen olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı 'inadına barış' diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

Grup, daha sonra dağıldı.

Öte yandan, Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de saldırıyı kınadı.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin üzerine son dönemde kara bulut gibi çöken acılara yenisinin eklenmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Teröristlerin arka plandaki asıl hedefinin ülkenin bölünmez bütünlüğü ve yurttaşların kardeşlik hukuku olduğuna dikkati çeken Özer, "Yurt içi ve dışından tüm odakların büyük bir iş birliğiyle yürüttükleri, insan onuru ve yaşamına kasteden art niyetli faaliyetler, milletimizin bu coğrafyada bin yıldır el birliğiyle oluşturduğu milli birlik anlayışı karşısında hiçbir netice alamayacaktır" ifadesini kullandı.

Haber Ara