Dolar

32,4734

Euro

34,9533

Altın

2.437,28

Bist

9.716,77

Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 11:44:01

Ankara'daki terör saldırısı
Ankara'daki terör saldırısında eşi Yılmaz Elmascan ile birlikte hayatını kaybeden öğretmen Gülhan Elmascan, Adana'da görev yaptığı okulda anıldı.

Çeşitli sivil toplum örgütü üyeleri, iş arkadaşları ve bazı yakınları, Elmascan'ın görev yaptığı Celalettin Sayhan İlkokulu önünde toplandı.

Terör saldırıları aleyhinde slogan atan gruptakilerden bazıları, Gülhan Elmascan'ın okuldaki odası ile öğretmenler odasına karanfil bıraktı ve Elmascan'ın fotoğrafını koydu.

Grup adına konuşan Eğitim-Sen Adana Şubesi Kadın Sekreteri Şükran Yeşil, barış istemi için çıktıkları yolda katliamla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Elmascan'ın, makinist eşi Yılmaz Elmascan ile birlikte hayatını kaybettiğini anımsatan Yeşil, şunları kaydetti:

"Bugün senin okulundayız Gülhan, tüm dostların, öğrencilerin, yoldaşların, hepimiz buradayız. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ama dimdik ayakta, isyandayız. Katillerden hesap sormak için buradaydık ve hep burada olacağız. Sana söz, tüm barış şehitlerimizin umutlarını yeşertecek ve bu ülkede barışı biz büyüteceğiz. Mücadelen mücadelemiz, inancın inancımızdır."

Şükran Yeşil'in konuşmasının ardından Elmascan'ın okulunda görev yapan bazı arkadaşları da duygularını paylaştı.

Törene, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de katıldı.

Gülhan Elmascan'ın cenazesi memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde, makinist eşi Yılmaz Elmascan'ın cenazesi ise Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde defnedilmişti.

Haber Ara