Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 22:31:09

Ankara'daki terör saldırısı
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere ilişkin, "5 ayrı otopsi ekibi, saatlerdir ve aralıksız çalışarak 18 otopsiyi tamamladı" dedi.

Feyzioğlu, Başkent'teki patlamada hayatını kaybedenlerin cenazelerinin otopsi için getirildiği Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına gelerek ailelerle görüştü, yetkililerden bilgi aldı.

Yürütülen çalışmalar ve yaşananlarla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Feyzioğlu, "korkunç bir trajedi" ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

İçeride herkesin canla başla çalıştığını ifade eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"5 ekip otopsi yapıyor. Otopsi hassas ve zor bir iş. Dolayısıyla vakit alıyor ama otopsiden önce usule göre bir ölü muayenesinin yapılması lazım. Mağdurlar, hastanelere dağıtıldı. Bir kısmı, Numune'de bir kısmı ise Gazi'de. Buralarda önce DNA tespiti, parmak izi tespiti ve fotoğraflama gibi ön işlemler yapılıyor. Bu sırada kimlik tespit edilebiliyorsa o da ediliyor ama hepsinin kimliğinin tespiti mümkün olmuyor."

Çalışan 5 ekibin şu ana kadar 18 otopsi yaptığını ifade eden Feyzioğlu, "5 ayrı otopsi ekibi, saatlerdir ve aralıksız çalışarak 18 otopsiyi tamamladı. Tamamlanır tamamlanmaz ölen kişinin yakını buradaysa içeri alınıyor ve yanında avukatıyla birlikte gidiyor, savcılar yüzünü göstererek maktulün kimlik tespitini sonuçlandırıyorlar" diye konuştu.

- İstanbul'dan takviye adli tıp ekibi geliyor

Keçiören Belediyesinin kuracağı masa ile ölüm belgelerinin hazırlanacağını, maktullerin tamamlanan işlemleri sonrasında GATA ya da Başkent Üniversitesi Hastanesinde ayarlanan morglara taşınacağının vurgulayan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Toplam 35 kişinin kimliği kesinleşti. Diğerlerinin henüz kimlik tespitleri, teşhis ve tespitleri henüz yapılmadı. İçeride otopsi sırası bekleyen 30'a yakın ceset var. Kalanları da Numune ve Hacettepe'de. Oradaki işlemleri sonrasında otopsi için buraya gönderecekler. İstanbul'dan da otopsiye destek için bir başka ekip yola çıktı. Gelmek üzereler. Çünkü, buradaki ekibin destek almadan tek başına 24 saat çalışması mümkün değil. Aralıksız sabaha kadar otopsi yapılacağını biliyorum. Başsavcı burada. Başsavcı vekilleri, 4 savcı aralıksız çalışıyor. Şu anda burada yapılması gerekenler yapılıyor."

Acılı ailelerin bir an önce son derece yıpratıcı olan bu süreci atlatmaları için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Feyzioğlu, "Türk milletinin başı sağolsun" dedi.

Metin Feyzioğlu hayatını kaybedenler arasında bir makinist bulunduğunu tespit ettiklerini de bildirdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara