Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Ankara'daki patlama

Ankara'daki patlama

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 13:26:00

Ankara'daki patlama
Ankara'da meydana gelen patlama sonrası civardaki hastaneler, hasta yakınları ve kan vermek isteyen vatandaşlarla doldu.

Patlama sonrası yaralıların sevk edildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde yoğunluk yaşanıyor.

Yakınları ve tanıdıkları hakkında bilgi almak ve kan vermek isteyen vatandaşlar hastanelere geldi. Yaralıların isimleri de hastanenin giriş kapısındaki cama listeler halinde asıldı.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen yaralılardan Hatun Berk, başından darbe aldığını ve tek kulağında duyma kaybı olduğunu söyledi. Berk, olaya ilişkin başka bir şey hatırlamadığını belirtti.

- AA fotomuhabiri yaralandı

Bu arada, miting haberi için olay yerinde bulunan Anadolu Ajansı fotomuhabiri Ege Gürün hafif şekilde yaralandı.

Başkent Üniversitesi Hastanesine kaldırılan Gürün'ün iki kulağında duyma kaybı yaşandığı kaydedildi. Gürün, müşahede altında alındı.

- Olay yerinde arbede yaşandı

Öte yandan, emniyet kaynakları, patlama sırasında miting toplanma alanında yaklaşık 14 bin kişinin olduğunu bildirdi.

Patlamanın meydana geldiği bölgede olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sırasında, alana girmeye çalışanlarla polis arasında arbede yaşandı. Vatandaşların dağılmaması üzerine polis uyarıda bulundu.

Olay anına ilişkin görüntülerde ise meydanda halay çeken grubun, Türk Halk Müziği sanatçısı Ruhi Su'ya ait "Ellerinde pankartlar" isimli bestesinde yer alan "Bu meydan, kanlı meydan" sözlerini söylediği esnada patlamanın gerçekleştiği görüldü.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara