Dolar

32,5704

Euro

34,9691

Altın

2.423,76

Bist

9.722,09

Ankara'daki miting öncesi alınan önlemler

Ankara Tren Garı'ndaki toplanma alanında gerçekleşen terör saldırısı öncesinde, Sıhhiye'deki miting alanı ve çevresinde 2 bin 44 polis görevlendirildi, 8 ayrı arama noktası oluştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 14:39:03

Ankara'daki miting öncesi alınan önlemler

AA'nın haberine göre; Gruplar tarafından toplanma alanı olarak belirlenen tren garı ve civarında 30'dan fazla özel eğitimli güvenlik personeli görev yaptı, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları da dahil olmak üzere çok sayıda güvenlik kamerası kayıttaydı.


Tren garı polis noktasında, 24 saat esasına göre toplamda 4 personel görev yapıyor.

Sıhhiye'deki miting alanı ve civarında güvenlik ve kamu düzeni için barikatlar, bariyerler, personel zinciri, kapama noktaları ve arama noktaları kurulduğu kaydedilerek, saat 00.08'den itibaren bomba ekiplerinin detektör köpekleri kullanarak belirlenen tüm alanlarda patlayıcı madde araması yaptığı kaydedildi.

Ankara Tren Garı önünde "Emek, Barış, Demokrasi Mitingi"nin toplanma noktasında meydana gelen bombalı saldırı öncesinde, Sıhhiye'de yapılması planlanan miting alanı ve çevresinde, 2 bin 44 polisin görevlendirildiği, 8 ayrı arama noktasının oluşturulduğu bildirildi.

Miting alanı haricinde güvenlik için yapılan görevlendirmeler

Miting haricinde toplam görevlendirilen personel sayısının 541 olduğu belirtildi. Ankara'da bulunan büyükelçilikler ve kamu kurum ve kuruluşları önü ve çevresinde, Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü tarafından görevlendirilen personel sayısının ise 361 olduğu kaydedildi.

ankara-onlem

Ankara'da bulunan HDP, DBP, AK Parti İl Başkanlığı, ABD Büyükelçiliği ve diğer siyasi parti genel merkezlerinde görevlendirilen personel sayısının ise 180 olduğu belirtildi.

"Fiziki olarak mümkün değil"

Uzmanlar, mitinglere katılan çok sayıda grubun bulunduğunu, il dışından otobüslerle gelenler de dahil olmak üzere katılımcıların Ankara'nın farklı noktalarında toplandıktan sonra yürüyüş güzergahı üzerinde birleştiğini belirtti.

Öte yandan, her grup için ayrı ayrı kapama noktası oluşturmanın fiziki olarak mümkün olmadığını kaydeden uzmanlar, grupların Ankara genelinde yürüdükleri bütün güzergahların barikatlarla kapatılmasının da imkan dahilinde olmadığını kaydetti.

Haber Ara