Dolar

32,4849

Euro

34,7230

Altın

2.472,52

Bist

9.530,47

Ankara'da patlama

Ankara'da meydana gelen patlamalar sonucunda 86 kişi hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-10 10:20:52

Ankara'da patlama

Ankara'da tren garına giden köprü altında patlama meydana geldi. Tren garının bulunduğu bölgede nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama meydana geldi.

Olay yerinde ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Patlamanın olduğu bölgeye, sağlık ekipleri ve itfaiye gönderildi.

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti. Bölgede canlı bombanın patlatıldığı iddia ediliyor.

Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

CANLI BOMBA İDDİASI

Patlamalar, Mitinge katılmak için Ankara Tren garı'nda toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan HDP'li grubun toplanmaya çalıştığı Gençlik Parkı bölgesinde yaşandı. Gelen ilk bilgilere göre patlamaların nedeninin canlı bomba olduğu ileri sürüldü.

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Ankara'da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.

NUMUNE'DE YER KALMADI

Patlamaların ardından Kızılay ve Sıhhiye'ye yollar kapatıldı, güvenlik önlemleri artırıldı. Patlamada yaralananların, Dışkapı, Numune, Gazi, Hacattepe, Mustafa Kemal Atatürk Hastanelerine kaldırıldı.

Durumu ağır olan hastalar için Gülhane Tıp Akademisi'nde görevli doktorlarında göreve çağırıldığı öğrenildi.

KAN ANONSU YAPILIYOR

Sağlık Bakanlığı kan ihtiyacı olmadığını söylemişti. Ancak 88 yaralının tedavisinin sürdüğü Numune hastanesinde sağlık görevlileri zaman zaman kan anonsu yapılıyor. Kızılay'dan hastanelere 400 ünite kan gönderildiği ayrıca, ihtiyaç olması durumunda 100 ünite daha gönderileceği belirtildi.

ÖMER ÇELİK: BÜYÜK BİR PROVOKASYON

Saldırıya ilişkin NTV canlı yayınına telefonla bağlanan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıyı provokasyon olarak nitelendirdi.

"Bu kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısı bizi son derece üzdü. Bu terör saldırısını gerçekleştiren her kimse lanetliyoruz" diyen Çelik şunları kaydetti:

"Teşkilatlarımıza programlarla ilgili gereken düzenlemelerin yapılması talimatını verdik. Bu saldırı son derece vahşi ve katliama yönelik bir eylemdir. Seçim öncesi böyle bir saldırının gerçekleşmesi son derece provokatif bir eylemdir. Saldırıya ilişkin incelemeler sürüyor. Henüz canlı bomba olup olmadığını doğrulayamıyoruz. Görgü tanıkları canlı bomba olarak ifade etti ama bunu söylemek için henüz erken. Önemli olan yaralı vatandaşlarımızın sağlıklarına kavuşmasını ve paniğin sona ermesini sağlamak. Olay Başbakanımız başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde detaylı olarak masaya yatırılacak."

Fotoğraflar için tıklayınız

Haber Ara