Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Anayasa değişikliği oylaması sonuçlandı

TBMM'de Anayasa değişikliği teklifinin maddelerine geçilmesi 338 oyla kabul edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 01:38:19

Anayasa değişikliği oylaması sonuçlandı

TBMM Genel Kurulu'nda, anayasa değişikliği teklifinin maddelerinin görüşmelerine geçilmesi, 338 oyla kabul edildi.

Ajanslarda yer alan habere göre; TBMM Genel Kurulu'nda, anayasa değişiklik teklifinin tümü üzerinde görüşmelerin tamamlanmasının ardından teklifin maddelerine geçilmesi için gizli oylamaya geçildi.

Oylamaya geçilmeden önce söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, oylamanın içtüzüğün öngördüğü çerçevede ve tam bir gizlilik içinde yapılmasının önemli olduğunu belirtti.

Altay, bu şekilde oylamanın, buradan çıkacak kararın kamu vicdanının meşruiyeti bakımından son derece önemli olduğunu ifade ederek, kabinlerin önünde yığılmanın olmamasını istedi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise milletvekillerinin kabinlere girerek oy kullanması, kabinler ve kürsünün önünde yığılmanın olmaması uyarısında bulundu.

CHP'LİLERDEN AK PARTİLİ VEKİLLERE TEPKİ

CHP milletvekilleri, bazı AK Partili milletvekillerinin oyunu gizli kullanmadığını ileri sürerek, tepki gösterdi. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından tasnife geçildi.

Teklifin maddelerine geçilmesine dair gizli oylamada, 480 oy kullanıldı. Teklifin maddelerine geçilmesi 338 oyla kabul edilirken, 134 milletvekili ret oyu verdi. Oylamada 2 oy çekimser, 5 oy boş kullanıldı, 1 oy da geçersiz sayıldı.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara