Dolar

32,5998

Euro

34,7911

Altın

2.407,54

Bist

9.645,02

'Anadolu Sevdasi' sergisi Tataristan'in baskenti Kazan'da ac

'Anadolu Sevdasi' sergisi Tataristan'in baskenti Kazan'da acildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-13 20:53:52

'Anadolu Sevdasi' sergisi Tataristan'in baskenti Kazan'da ac
Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlisi ve fotoğraf sanatçısı Tuna Akçay'ın, "Anadolu Sevdası" adlı fotoğraf sergisi Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da açıldı.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu binasında gerçekleşen serginin açılışına, Başkonsolos Turhan Dilmaç, Tataristan Cumhuriyeti milletvekilleri ve sanatseverler katıldı.

Kazan Başkonsolosu Dilmaç, açılışta yaptığı konuşmada, Akçay'ı Kazan'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Anadolu'nun bütün güzelliğini, sıcaklığını ve kardeşliğini Tataristan'a taşıdıklarını ifade eden Akçay ise "Sanat her zor anda kapıları açan bir anahtardır. Biz de samimiyetimizi, kültürel zenginliklerimizi sanatımızla aktarmaya çalışıyoruz. Bu zorlu süreçte asıl gerçeğin politika değil, insan samimiyeti, halkları oluşturan insanların muhabbeti olduğunu unutturmamak için sanatımızı gönül coğrafyamız Tataristan'a taşıdık" dedi.

Akçay, "Türk nüfusunun yoğun olduğu Rusya'ya Anadolu'nun kardeşliğini, güzelliklerini ve sıcaklığını getirdik. Sanatın politikası olmaz, sanat politikaya alet de olmaz. Siyasi kopukluklar her zaman olabilir ama bizi insan yapan değerlerimizi, kültürümüzü insanlardan esirgemek hiç doğru olmaz. Bu nedenle Anadolu Sevdası başlıklı sergimizi Tataristan'a taşıdık. Savaşı değil barış, kardeşlik ve huzur isteğimizi sanatımızla haykırdık" diye konuştu.

"Anadolu Sevdası" fotoğraf sergisi, Kazan'daki Türk Başkonsolosluğu sergi salonunda 3 Mart'a kadar 14.00 - 17.00 saatleri arasında görülebilecek.

Haber Ara