Dolar

32,5484

Euro

34,8892

Altın

2.436,02

Bist

9.645,02

Amerikalı Müslümanlardan terörizme karşı gösteri

Amerikalı Müslümanlardan terörizme karşı gösteri

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-24 05:58:41

Amerikalı Müslümanlardan terörizme karşı gösteri
ABD'de yaşayan Müslümanlar, diğer inançlara mensup insanlarla terörizm, şiddet ve nefrete karşı başkent Washington'da gösteri düzenledi.

ABD Kongre binasıyla Washington Anıtı arasındaki "National Mall" denilen yeşil alandaki etkinliğe çeşitli bölgelerden gelen yüzlerce Müslüman'ın yanı sıra farkı inançlara mensup Amerikalılar katıldı.

Gruptakiler, "İslam barış dinidir", "Müslümanlar DAEŞ'e karşı çıkıyor" yazılı dövizler ile Amerikan bayrakları taşıdı.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Müslümanların ABD toplumunun parçası olduğu hatırlatılarak, ülkenin ana akım medyasında sürekli Müslümanlarla ilgili önyargılı haberlerin sona erdirilmesi çağrısı yapıldı.

Haklarındaki olumsuz izlenimleri yıkmak için Müslümanlara büyük görevler düştüğü belirtilerek, Müslümanların barış dini İslam'ı en doğru şekilde temsil etmeleri istendi.

- "Amerikan halkı İslam konusunda bilinçsiz"

Gösteriye katılan Salman Abbas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in eylemlerinin ABD'deki Müslümanlara yaklaşımı iyice olumsuzlaştırdığına dikkati çekti.

Abbas, şunları söyledi:

"2001 yılındaki 11 Eylül saldırılarından sonra Amerikalıların İslam'ı daha fazla öğrenmeye çabaladığını biliyoruz ancak Amerikan halkı hala İslam konusunda bilinçsiz. Buna DAEŞ'in İslam adına yaptıklarını iddia ettikleri eylemleri de eklenince Amerikalı Müslümanların üzerlerinde geçmişe göre daha fazla yük var. Bizler bu toplumun bir parçasıyız, birimiz öğretmen, birimiz polis, birimiz asker, birimiz siyasetçi. Bulunduğumuz görevlerde daha başarılı olarak hakkımızdaki bu yanlış algıyı çürütebiliriz."

- "Müslümanlarla hiçbir sorunumuz yok"

"Müslümanlarımızı seviyoruz" yazılı dövizle etkinliğe katılan Caroline Jones da Müslümanlarla dayanışma içinde olduklarını dile getirdi.

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın Müslümanlara ilişkin "çirkin söylemlerinin" ABD'nin değerleriyle örtüşmediğini vurgulayan Jones, "Benim iş yerimde de mahallemde de Müslümanlar var ve hiçbir sorunum yok. Onlar terörizmi destekleyecek insanlar değil, dinleri zaten bunu yasaklıyor. Onlarla birlikte mutluyuz." diye konuştu.

Haber Ara