Dolar

32,5052

Euro

34,9136

Altın

2.438,25

Bist

9.705,90

Amerikalı gazeteciden Azerbaycan'a Karabağ özrü

Amerikalı gazeteciden Azerbaycan'a Karabağ özrü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 13:07:02

Amerikalı gazeteciden Azerbaycan'a Karabağ özrü
National Geographic dergisinde çalışan Pulitzer ödüllü Amerikalı gazeteci Paol Salopek, Azerbaycan makamlarının izni olmaksızın Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ'a gittiği için Azerbaycan hükümeti ve halkından özür diledi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Salopek'in hükümete mektup yazarak adının "istenmeyen adamlar" listesinden çıkarılmasını rica ettiği bildirildi.

Mektubunda, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve kanunlarına saygı duyduğunu belirten Salopek, Yukarı Karabağ'a gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle üzüntüsünü ifade ederek hiçbir şekilde sözde Ermeni yönetiminin propagandasını yapmadığına işaret etti.

Azerbaycan makamlarının izni olmaksızın bir daha işgal altındaki topraklara gitmeyeceğine dair garanti veren Salopek, Azerbaycan hükümeti ve halkından özür diledi.

Bakanlığın açıklamasında, Salopek'in müracaatının incelendiği ve isminin "istenmeyen adamlar" listesinden çıkarılmasına karar verildiği bildirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, çeşitli dönemlerde, işgal altındaki Azerbaycan topraklarına ve Yukarı Karabağ'a Azerbaycan makamlarının izni olmaksızın giden yabancıların listesini yayımlamıştı. Bazı kişilerin fotoğraflarına da yer verilen listede, ABD, Rusya ve İran'ın yanı sıra Almanya, Hollanda, Fransa, Danimarka ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden milletvekili, akademisyen, sanatçı ve gazeteciler bulunuyor.

Haber Ara