Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

'Altın Elma 2016 - 16. Frankfurt Türk Film Festivali'

'Altın Elma 2016 - 16. Frankfurt Türk Film Festivali'

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 23:19:41

'Altın Elma 2016 - 16. Frankfurt Türk Film Festivali'
Emek Dünyası temasını işleyen "Altın Elma 2016 - 16. Frankfurt Türk Film Festivali", 30 Ekim'de Frankfurt'ta başlayacak.

Beyoğlu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan festival başkanı Hüseyin Sıtkı, kısa film ve belgesellerle 50 filmin izleyiciye sunulacağını belirterek, "Bu sene sinemamızı, biraz daha genişlettik. Sadece Frankfurt'ta değil etrafındaki birkaç şehirde de birer, ikişer filmleri göstereceğiz. Bu bağlamda, amacımız Türk filmleriyle kitlelere ulaşmak." diye konuştu.

Sıtkı, sosyal sorumluluk amacıyla Frankfurt'un en büyük hapishanesinde de film gösterimi gerçekleştireceklerini aktararak, "Lise dengi bir okulda da genç kuşaklara film göstererek, Türkiye'nin ve Türk sinemasının tanıtımına bir katkı sağlamış olacağız." dedi.

Festival programının tamamlandığını kaydeden Sıtkı, "İlk 10 yarışma filmimiz belirlendi. Kısa film yarışma filmleri belli. Almanya ayağında hemen hemen bütün işlerimiz tamamlanmış durumda. 30 Ekim'de büyük bir gala ile açılışımızı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Sıtkı, sinema oyuncuları Murat Soydan, Talat Bulut ve Güngör Bayrak'a "Onur Ödülü" verileceğini dile getirdi.

- "40 gösterimde 50 film izlenebilecek"

Uzun, kısa ve belgesel filmlerden oluşan festival programında, toplam 50 film, 40'a yakın gösterimde sunulacak.

Festivalde, "Abluka", "Çırak", "Kalandar Soğuğu", "Kar Korsanları", "Merdiven Baba", "Misafir", "Saklı", "Sarmaşık", "Toz Bezi" ve "Yarım" "En İyi Film Ödülü", "Abluka", "Kalandar Soğuğu", "Kar Korsanları", "Sarmaşık" ve "Yarım" ise "En İyi Senaryo Ödülü" için yarışacak.

"En İyi Yönetmen Ödülü"nün adayları arasında "Abluka" ile Emin Alper, "Çırak" ile Emre Konuk, "Kalandar Soğuğu" ile Mustafa Kara, "Kar Korsanları" ile Faruk Hacıhafızoğlu, "Sarmaşık" ile Tolga Karaçelik yer alıyor.

Nuray Yeşilaraz, Şenay Gürler, Türkü Turan, Nazan Kesal ve Asiye Dinçsoy, "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"ne aday gösterilirken, Mehmet Özgür, Haydar Şişman, İnanç Konukçu, Nadir Sarıbacak ve Serhat Yiğit ise "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nün adayları olarak belirlendi.

"En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Müzik", "İlk 10 Kısa Film Adayı" ve "İlk 10 Türk Kısa Film Adayı" ödüllerinin de verileceği festivalde, "Kısa Film Yarışması" ve "Alman Sinemacıların Gözünden Türk Filmleri" yarışmaları da düzenlenecek.

Jüri başkanlığını eski bakanlardan Yüksel Yalova'nın üstleneceği festivalde, uzun film yarışma jürisi Hale Soygazi, İsmail Güneş, Özgür Şeyben, Oya Doğan, Banu Özdemir ve Nurdan Sever'den, kısa film jürisi ise Prof. Dr. Selma Köksal Çekiç, Arda Erdikmen, Cem Başeskioğlu, Fırat Sayıcı, Gamze İlkılınç ve Mehmet Erduğan'dan oluşuyor.

Festivalde, geçen yıl hayatını kaybeden oyuncu Zeki Alasya da "Vefa Ödülü" ile anılacak.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara