Dolar

32,5624

Euro

34,8989

Altın

2.432,18

Bist

9.645,02

Almanya: Taliban'la görüşmeler sürmeli

Alman Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier Afgan hükümetinden Taliban hareketi ile barış görüşmelerine devam etmelerini istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-31 11:42:45

Almanya: Taliban'la görüşmeler sürmeli

TIMETURK | HABER MERKEZİ

30 Ağustos Pazar günü Afganistan'ın başkenti Kabil'e giden Steinmeier, Afganistan devlet başkanı Eşref Gani'den Taliban ile kesintiye uğrayan barış görüşmelerine yeniden başlama çağrısında bulundu.

Aynı zamanda uzlaşma çağrısında da bulunan Alman bakan ülkede uzun zamandır süren iç çatışmanın “ancak makul bir yol”la çözüme kavuşturabileceğini söyleyerek “Barış görüşmeleri ile yakalanmış olan bu benzersiz şans hesapsızca tüketilmemeli” diye ekledi.

Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki görüşmelerin ilk turu Temmuz ayının başında, Pakistan'ın Murree kentinde yapılmıştı. Toplantının ardından hükümet temsilcileri ilk adımın doğru yönde atıldığını ve Afganistan'da karmaşayı bitirmek için Taliban ile bir daha toplanma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Görüşmelerin ikinci turu 18 Temmuz olarak belirlenmişti. Ancak Taliban lideri Molla Ömer'in öldüğünün açıklanmasının ardından grup içinde yaşanan sorunlar nedeniyle ikinci tur görüşme henüz gerçekleştirilemedi.

Haber Ara