Dolar

32,5117

Euro

34,8195

Altın

2.423,58

Bist

9.708,61

Almanya polisi PKK yürüyüşü için teyakkuzda

Almanya'da yaşayan Kürt Toplum merkezi NAV DEM cumartesi günü Köln'de yürüyüş düzenleyecek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 11:38:21

Almanya polisi PKK yürüyüşü için teyakkuzda

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Almanya'nın Köln kentinde, 3 ve 4 Eylül tarihlerinde çok sayıda gösteri düzenlenecek. Köln polisi, Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) tarafından Rheinenergie Stadyumunda düzenlenmek istenen "24. Kürt Kültür Festivali" için stadyum verilmesini engellemişti.

Bunun üzerine gruplar, Ren Nehri kenarındaki Deutzer Werft adlı meydanda 3 Eylül Cumartesi günü miting yapma kararı aldılar.

YÜRÜYÜŞE İZİN YOK

Bin polisin görev yapacağı mitingin ardından PKK destekçisi kent merkezine doğru bir de yürüyüş planlıyorlardı ancak polis organizatörlerle görüşerek yürüyüşün güvenlik gerekçesiyle yapılmamasını istedi. Organizatörler, polisin bu isteğini kabul etti. Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies, organizatörlerin kendileriyle yapıcı şekilde çalışmalarından memnuniyet duyduğunu söyledi.

PROTESTO İÇİN DE AYRICA BİR MİTİNG BEKLENİYOR

Köln'de aynı gün söz konusu mitingi protesto için bir grubun Lanxess-Arena yanında toplanması bekleniyor.

AŞIRI SAĞCILAR VE SOL GRUPLAR SOKAĞA ÇIKIYOR

4 Eylül Pazar günü ise, aşırı sağcı Pro-NRW kent merkezinde bir gösteri düzenliyor. Bu gösteriye 350 kişinin katılması bekleniyor. Alman sol gruplar da aynı gün Pro-NRW'yi protesto etmek için toplanacaklar. Köln polisi hafta sonundaki gösteriler nedeniyle kent merkezinde bir çok caddenin trafiğe kapatılacağına ve toplu taşıma araçlarında aksamalar yaşanabileceğine dikkati çekti.

Haber Ara