Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Almanya'nın hedefine Afganlar var

Almanya hükümeti hafta sonunda çok sayıda Afgan’ı sınır dışı etmeyi planlıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-04 21:10:47

Almanya'nın hedefine Afganlar var

İLKHA'nın haberine göre; Afganistan ve Almanya arasında sağlanan anlaşmaya göre Almanya'dan sınır dışı edilecek Afganların bu ay içinde ülkelerine gönderilmeye başlayacağını belirtildi. Gönderilecek olanlar arasında Almanya'da oturma iznine sahip olmayan Afganların bulunduğu öğrenildi.

Afganları ülkelerine gönderme karşılığında Kabil'e mali yardım yapılacak!

Ekim ayında Almanya ile Afganistan arasında, iltica başvurusu reddedilen Afganların sınır dışı edilmeleri konusunda bir anlaşma imzalamıştı. Almanya Afganları ülkelerine gönderme karşılığında Kabil'e mali yardım yapacak.

Federal hükümet Eylül ayı sonunda 12 bin 500 Afgan'ın Almanya'yı terk etmek zorunda olduğunu açıklamıştı. Sol Parti'nin verdiği soru önergesi üzerine yapılan açıklamaya göre bu yıl Eylül'e kadar Almanya'dan Afganistan'a sadece 27 Afgan sınır dışı edildi. Almanya'da yaşayan Afganların toplam sayısı 247 bin olarak açıklandı.

İnsan hakları kuruluşu Pro Asyl haber dergisi ise yaptığı açıklamada, Afganların sınır dışı edilmesini eleştirdi. Örgüt ülkede güvenliğin çok kötü halde, siyasi ve ekonomik durumun ise vahim olduğunu belirtti.

Haber Ara