Dolar

32,5173

Euro

34,7835

Altın

2.423,98

Bist

9.739,85

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer:

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-09 14:49:13

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer:
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Türkiye'nin "güvenli ülke" statüsünde kabul edilmesi yönünde Avrupa Birliği'nden (AB) gelecek önerilerin Almanya tarafından da değerlendirileceğini belirtti.

Schaefer, Berlin'de Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin Türkiye'nin Almanya tarafından neden "güvenli ülke" olarak kabul edilmediğine ilişkin sorularını cevapladı.

Türkiye'nin "güvenli ülke" statüsünü almasına ilişkin tartışmaların AB ülkeleri ile kurumları arasında ve Avrupa Parlamentosu'nda devam ettiğini hatırlatan Schaefer, Alman Hükümeti olarak bu sürecin bitmesini beklediklerini dile getirdi.

Konunun ayrıca Alman Hükümeti tarafından da tartışıldığını ifade eden Schaefer, "Bu konu tamamen, AB ile Türkiye arasında, Türkiye üzerinden gelen sığınmacıların daha iyi kontrol edilmesi yönünde alınacak tedbirlerin bir parçası" dedi.

Schaefer, Türkiye'nin "güvenli ülke" olarak kabul edilmesiyle ilgili Brüksel'den bazı önerilerin olduğunu kaydederek, "AB kurumlarından gelen öneriler bizim tarafımızdan da değerlendirilecek" diye konuştu.

Haber Ara