Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Almanya'dan Türkiye'ye destek

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Türkiye'nin IŞİD'e karşı verdiği mücadeleye destek verdiklerini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 14:59:32

Almanya'dan Türkiye'ye destek

Steinmeier, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin eski şiddet günlerine dönmesini kimsenin istememesi gerektiğini ifade ederek, buna Kürtler ve hükümetin de dahil olduğunu belirtti.

PKK'nın güvenlik güçlerine saldırması durumunda Türkiye'nin buna gerekli cevabı vermesi gerektiğini vurgulayan Steinmeier, ancak buna karşın yıllarca uğraşın sonunda Kürtlere doğru kurulan köprünün de yıkılmamasını gerektiğini kaydetti. Steinmeier, bir Kürt partisinin parlamentoda olmasına da saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı, Güneydoğu Anadolu ve bölgede yaşananlara rağmen Türkiye'de tatil yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, "Türkiye'de tatil yapmayı düşünebilirim. Şu anda sıkıntılı bölge zaten Suriye ve Irak sınırında, diğer normal tatil beldelerinde değil. Benim birçok çalışanım, müsteşarlarım şu anda zaten Türkiye'de tatil yapıyorlar ama her zamanki gibi dışişleri olarak seyahat tavsiyelerimizi yapıyoruz" diye cevap verdi.

Türkiye'nin güneydoğu sınırında durumun IŞİD, PKK, Esed rejimi güçlerinin ağır silahlarla donatımlı olması nedeniyle yeteri derecede tehlikeli olduğunu ifade eden Steinmeier, Türkiye'nin doğal olarak kendi vatandaşlarını koruma sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Steinmeier, krizlerle sallanan Ortadoğu'da en son istenecek olayın ise bölgede genişleyen askeri birliklerin karşı karşı karşıya gelmeleri olduğuna dikkati çekti. Steinmeier, sınır bölgesinde yaşananlara rağmen bu konuda NATO'nun harekete geçmesinin (casus foederis) şu anda olabilecek gibi görünmediğini dile getirdi.

Haber Ara