Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

Almanya'daki kötü muameleyi anlattı

TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Almanya'da maruz kaldığı muameleye ilişkin, 'Havaalanı karakoluna götürdüler

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-07 16:29:18

Almanya'daki kötü muameleyi anlattı
TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Almanya'da maruz kaldığı muameleye ilişkin, "Havaalanı karakoluna götürdüler. Yurda kaçak girmiş olan insanların arasında ayakta bekletildim" dedi.

Bahçekapılı, Almanya polisince havaalanında alıkonulmasıyla ilgili değerlendirme yaptı. Bahçekapılı, milletvekillerinin kendisine destek mesajlarına ilişkin olarak, "Çok teşekkür ediyorum. Meclisteki arkadaşlarımın beni sevmelerinin yanında Türkiyeliğe sahip çıkma anlamında güzel bir örnek gösterdiler" ifadelerini kullandı. Gözaltına mı almaya çalıştılar sorusuna Bahçekapılı, "Havaalanı karakoluna götürdüler. Yurda kaçak girmiş olan insanların arasında ayakta bekletildim" şeklinde konuştu.

Neden böyle davrandıklarına ilişkin olarak Bahçekapılı, "Benim üzerimden bir genelleme yapmak çekinirim. Ama şunu söyleyebilirim, Türkiye yükselen bir güç, Türkiye bağımsızlığını korumak ve geleceğini bağımsız şekilde uygulamak isteyen bir ülke. Sanırım bundan çekiniyorlar. Türkiye kendi dinamizmi ile küresel dünyada yer alıyor ve küresel güçlere karşı milli ve yerli bir duruş gösteriyor" dedi.

Alıkonulmasıyla ilgili olarak Bahçekapılı, "Bir saat sürdü. Türk hava yolları yetkilileri yanımıza geldiler" ifadelerini kullandı.

Haber Ara