Dolar

32,3671

Euro

35,0164

Altın

2.322,35

Bist

9.079,97

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 13:13:29

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı
Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi eylül ayında 110,1 puana yükseldi.

Alman düşünce ve ekonomi kuruluşu Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), eylül ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Almanya'da ağustosta 108,6 puan olan İstihdam Barometresi'nin eylül ayında 110,1 puana yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, "Alman firmaları daha fazla istihdam oluşturmayı planlıyor. Neredeyse tüm branşlardaki şirketler ek personel işe almayı planlıyor." denildi.

İmalat sektöründeki istihdam artışının özellikle tüketim malları üreticilerden desteklendiğine işaret edilen açıklamada, "İnşaat sektöründeki yükseliş de personel alımını hızlandırıyor. Hizmet sağlayıcılar, geçen aya kıyasla daha fazla eleman alma isteğinde olduklarını bildirdi. Yüksek tüketici harcamaları da dağıtım sektöründeki personel artışını cesaretlendiriyor." ifadeleri kullanıldı.

Ifo İstihdam Barometresi anketi, imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret ile hizmet sektörlerindeki işletmelerin aylık yeni istihdam beklentisini değerlendiriyor. Firmalardan gelecek 3 aya ilişkin istihdam planları hakkında rapor isteniyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara