Dolar

32,3246

Euro

35,0781

Altın

2.309,12

Bist

9.079,97

Almanya'da PKK yöneticisine 3 yıl hapis cezası

Almanya'da PKK yöneticisine 3 yıl hapis cezası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 23:42:00

Almanya'da PKK yöneticisine 3 yıl hapis cezası
mburg Eyalet Yüksek Mahkemesi, Almanya'da terör örgütü PKK'nın yöneticiliğini yapan "Kahraman" kod adlı Mehmet D'yi 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, terör örgütü PKK'nın bölge sorumlusu olarak Almanya'nın batısında ve kuzeyinde toplantılar, gösteriler düzenlediği belirtilen Mehmet D'ye (46) "terör örgütüne üye olmak" suçundan 3 yıl hapis cezası verdi.

Mahkemenin kararında, PKK'nın açıkça yabancı bir terör örgütü olduğu, hedefinin ve faaliyetlerinin cinayet işlemeye ve adam öldürmeye yönelik olduğu belirtildi.

Mehmet D'nin kararı temyize götürme hakkını bulunduğu ifade edildi.

İddianamede Mehmet D, "Kahraman" kod adıyla 2013'ün ilk altı ayında Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde, ardından 2014'ün ortasına kadar da Hamburg, Kiel, Bremen ve Berlin kentleri ile Saksonya eyaletini kapsayan bölgede terör örgütünün bölge sorumlusu olmakla suçlanıyordu.

- Terör örgütüne üye olmaktan tutuklandı

Öte yandan, Federal Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Türk vatandaşı Bedrettin K'nın (57), terör örgütüne üye olmaktan tutuklandığı bildirildi.

Zanlının "Ali" kod adıyla geçen yıl Temmuz ayından itibaren Bremen, Hannover ve Hamburg ile Saksonya eyaletini de kapsayan bölgeden terör örgütünün sorumlusu olmakla suçlandığı ifade edildi.

Bedrettin K'nın bu yıl Temmuz ayından sonra da Düsseldorf, Köln ve Bielefeld'i ile Ruhr havzasının bir bölümünü kapsayan bölgeden sorumlu olduğu belirtildi.

Haber Ara