Dolar

32,5905

Euro

34,8104

Altın

2.498,82

Bist

9.437,79

Almanya 300'den fazla çocuk mülteciyi sınırdan geri çevirdi

Almanya geçen yılın başından bu yana 'yanında bir yetişkin bulunmayan 300'den fazla çocuk mülteciyi' geri çevirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-02 10:01:26

Almanya 300'den fazla çocuk mülteciyi sınırdan geri çevirdi

Passauer Neue Presse'nin gazetesi, Yeşiller Meclis Grubu'nun verdiği soru önergesine Almanya İçişleri Bakanlığı'nın verdiği cevaba dayandırarak derlediği haberde geri çevrilen "yanında bir yetişkin bulunmayan 300'den fazla çocuk mültecinin" 280'inin Bavyera-Avusturya sınırından geri çevrildiğini belirtti.

ÇOCUKLAR NERELİ?

Bu çocuklarun 160'nın Afgan, 46'sının Suriyeli, 30'unun Iraklı, 17'sinin Faslı, 12'sinin Pakistanlı, 7'sinin ise Cezayirli olduğu yazıldı.

GERİ ÇEVRİLME GEREKÇELERİ NE?

Sığınmacıların geri çevrilme gerekçesinin ise "gerekli koşulları sağlamamaları" olduğu bildirildi.

"ÇOCUKLARIN REFAHI SINIRLARDAN ÖNCE GELİR"

Yeşiller Partisi'nden yapılan açıklamada Federal Hükümet'in sınırlarını korumak adına çocuk sığınmacıları feda ettiği ileri sürüldü. Yeşiller Partisi Federal Meclis milletvekili Luise Amtsberg bu tutumu, "Federal polis, çocuk ve gençlik dairelerinin yetki alanlarını hiçe sayıyor. Çocukların refah ve iyiliği, sınırların korunmasından önceliklidir" sözleriyle eleştirdi.

"SIĞINMA BAŞVURUSUNDA BULUNAMADILAR"

Amtsberg, Bakanlığın bu çocuklardan hiçbirinin sığınma talebinde bulunmadığı yönündeki ifadelerine yönelik ise "Gençlere vasi atanmadığını, bu yüzden de sığınma başvurusunda bulunamadıklarını" söyledi.

Amtsberg'e göre bu çocukların çoğunun Almanya'da 'mülteci' olarak tanınma konusunda şansları yüksek, bu nedenle danışmanlık ve desteğe ihtiyaç var.

Haber Ara