Dolar

32,4608

Euro

34,7946

Altın

2.479,29

Bist

9.530,47

'Alman şirketler ek istihdam için istekli'

Ifo'nun anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Alman şirketlerin ek personel almaya hevesli olduğu aktarılırken şirketlerin çoğunluğunun iş gücünü büyütmeyi planladığı kaydedildi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-26 11:59:06

'Alman şirketler ek istihdam için istekli'
Almanya'da Ifo İstihdam Barometresi bu ay 110,8 puana inmesine karşın, Alman şirketlerin ek istihdam konusunda istekli olmaya devam ettiği bildirildi.

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), mayıs ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı.

Anket sonuçlarına ilişkin açıklamada, Almanya'da nisanda 111,4 puan olan İstihdam Barometresinin mayıs ayında 110,8 puana indiği kaydedildi.

Endeksteki azalışa karşın Alman şirketlerin ek personel almaya hevesli olduğu aktarılan açıklamada, şirketlerin çoğunluğunun iş gücünü büyütmeyi planladığı ifade edildi.

Açıklamada, imalat ve inşaattaki çok iyi durum sayesinde, bu sektörlerdeki şirketlerin istihdam isteklerinin arttığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Distribütörler de ekstra personel işe alıyor. Şirketler personelleri artırmanın yanı sıra, doldurulamayan boş pozisyonların sayısının arttığını bildirdiler. Bu doğrultuda, ankete katılan imalatçıların yüzde 15'i, hizmet sektöründeki şirketlerin yüzde 26'sı ve inşaat sektöründeki şirketlerin yüzde 9'u nitelikli işçilerin eksikliğini bir üretim kısıtlaması olarak gösterdi. Bu rakamların tümü son aylarda yükseldi."

Ifo İstihdam Barometresi anketi, imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret ile hizmet sektörlerindeki işletmelerin aylık yeni istihdam beklentisini değerlendiriyor. Firmalardan gelecek 3 aya ilişkin istihdam planları hakkında rapor isteniyor.

Haber Ara