Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

Alman polisi: Münih saldırısında IŞİD bağlantısı yok

Münih kentinde dün akşam meydana gelen silahlı saldırının IŞİD bağlantılı olmadığı açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 21:49:31

Alman polisi: Münih saldırısında IŞİD bağlantısı yok

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Almanya'nın Bavyera eyaletinin polis şefinin açıklamasına göre saldırıda en az 10 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı. Polislerden birinin de saldırgana ateş ettiği belirtildi.

Açıklamada ilk haberlerin aksine saldırının sığınmacı kriziyle bir bağlantısı olmadığı, saldırganının evinde yapılan aramada da saldırının IŞİD bağlantılı olduğunu düşündürecek hiçbir şey bulunmadığı aktarıldı. Saldırganın İran asıllı bir Alman vatandaşı ve 18 yaşında olduğu belirtiliyor. Ayrıca saldırganın Bavyera'da doğup büyüdüğü ifade edildi.

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, saldırganın "önemsiz derecede olmayan psikolojik bozuklukları" olduğu yönünde bulgular olduğunu, ayrıca 18 yaşındaki saldırganın eğitim geçmişinde de sorunlar olduğunu da belirtti.

Münih saldırısı Norveç'te aşırı sağcı Anders Behring'in Norveç'te 77 kişiyi öldürdüğü saldırının beşinci yıldönümünde düzenlendiği için .Alman polisi, Münih saldırısı ile Norveç saldırısı arasında bir bağlantının söz konusu olduğunu duyurmuştu.

Bavyera Savcılığı adına açıklamalarda bulunan bir yetkili de saldırganın sabıkasının olmadığını ama psikiyatrik tedavi almış olduğunu söyledi. Saldırganın odasında yapılan aramada silahlı saldırıyla ilgili bir kitap da bulundu.

Haber Ara