Dolar

32,4690

Euro

34,9463

Altın

2.437,64

Bist

9.716,77

Alman dergisinden 'şüpheli' röportaj

Alman Focus dergisinin 'Nusret Cephesi komutanı olduğunu iddia ettiği' bir kişi ile yaptığı röportaj sosyal medyada inandırıcı bulunmadı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-27 17:25:15

Alman dergisinden 'şüpheli' röportaj

Alman Dergisi Focus Nusret Cephesi komutanı olduğunu iddia ettiği Abu al-Ezz kod adlı kişi ile bir röportaj yayınladı.

BU KİŞİ NE ANLATIYOR?

Dünya Bülteni'nin haberine göre;
röportajda Abu al-Ezz kod adlı kişi ABD'nin örgüte başta BGM-71 TOW tanksavar füzeler olmak üzere çok sayıda silah gönderdiğini iddia ediyor. Jürgen Todenhöfer imzalı röportajda ABD, Rusya ve BM tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Nusra Cephesi'ne silah verilmesine herhangi bir örgütün aracılık edip etmediği sorusuna örgüt komutanı olduğu iddia edilen kişi, “Füzeler, doğrudan bize verildi. Amerikalılar bizim yanımızda" cevabını veriyor.

Ancak röportajda yüzü kapalı olan komutanın daha önce hiç adının duyulmadığı ve örgüt adına eylemlerde bulunmadığı ifade edilerek röportajın düzmece olabileceği kaydediliyor.

ALTIN YÜZÜK TARTIŞMASI

Öte yandan komutan olduğu iddia edilen kişinin sol elinin orta parmağına altın şövalye yüzüğü takması da çok konuşuldu. Sosyal medyada bu kişinin Nusret Cephesi ile ilgisi olamayacağı dillendirildi.

Örgütle ilişkili isimlerin İslam'ın erkekler için yasakladığı "altın" bir yüzük takmasının gerçekçi olmadığı belirtildi.

BU AYRINTIYI KESEREK YAYINLADILAR

Hatta, bu fahiş hatanın yapılmasının ardından Türkçe yayın yapan bazı online haber sitelerinin, söz konusu röportajdan çekildiği iddia edilen fotoğrafı keserek okuyucuları ile paylaşması dikkat çekti.

Haber Ara