Dolar

32,5920

Euro

34,8739

Altın

2.503,46

Bist

9.689,17

Alman Başkonsolosluğu önünde eylem

Vatan Partili bir grup, Almanya Başkonsolosluğu önünde Alman Meclisi’ne sözde Ermeni soykırımını tanıma talebiyle sunulan önergeyi protesto etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-24 15:25:07

Alman Başkonsolosluğu önünde eylem

İHA'nın haberine göre, Vatan Partili eylemci grup, Taksim Gümüşsuyu'ndaki Almanya Başkonsolosluğu önünde bazı siyasi partiler tarafından Alman Meclisi'ne sunulan ve sözde Ermeni soykırımını tanımayı içeren önergeyi protesto etti. Protesto sırasında Federal Almanya Meclisi'ni eleştiren birçok döviz ve pankart açılırken, “Alman Meclisi, Sen Yetkili Değilsin” sloganları atıldı. Eylemci grup, burada bir basın açıklaması da yaptı.

Basın açıklamasında, “Almanya Meclisi'ne sesleniyoruz. Siz yetkili değilsiniz. Yargı yetkisini gasp edemezsiniz. Buradan, Almanya İstanbul Başkonsolosluğu önünden, Türk milleti adına, dostumuz Almanya Meclisi'ne sesleniyoruz. 1915 olayları sırasında eylemlerle ilgili yetkili ceza mahkemeleri Türkiye'nin yetkili ceza mahkemesi ve Lahey Adalet Divanı'dır. Parlamentolar, hükümetler, belediyeler, akademik kuruluşlar, üniversiteler ve benzeri hiçbir kurum, 1915 olayları ve benzeri herhangi bir olayın soykırım suçu işlediği konusunda hüküm kuramazlar, karar veremezler” denildi.

Öte yandan, eylemci grup basın açıklamasının ardından dağılırken, Çevik Kuvvet polislerinin protesto sırasında geniş güvenlik önlemi aldığı ve önlemler çerçevesinde bir TOMA'nın da hazır bulunduğu görüldü.

Haber Ara