Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Alman Bakandan vize açıklaması: Erdoğan istediği kadar bağırıp çağırsın...

Alman Bakanlar, Ankara'nın talep edilen yasa değişikliklerini yerine getirmemesi halinde Türk vatandaşlarına AB'ye vizesiz giriş imkanı tanınmayacağını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-28 22:02:51

Alman Bakandan vize açıklaması: Erdoğan istediği kadar bağırıp çağırsın...

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas'dan konu ile ilgili sert açıklamalar geldi.

Funke medya grubuna konuşan, Maiziere, "Şayet vize serbestisi için gerekli koşullar yerine getirilmezse, vize serbestisi de olmayacak. Siyasette, kamuoyu önünde yapılan baskılara pek fazla kulak asmamak gerekir. En azından bu tür çıkışlar karşısında endişeli bir yaklaşım sergilememeli. Çünkü bu açıklamalara destek vermek olur" dedi.

Neuer Osnabrücker Zeitung'a konuşan Maas ise "Bize şantaj yapılmasına izin vermemeliyiz" diyerek, "Vize serbesti için açıkça ortaya konmuş koşullar var ve bu koşullar henüz yerine getirilmedi" ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhurbaşkanının konuyla ilgili açıklamalarına cevap veren Maas, "Erdoğan bu konuda istediği kadar bağırıp çağırsın. Ayrıca sığınmacılar artık farklı rotalar üzerinden AB'ye ulaşmaya çalışıyor, biz sorumlu bir siyaset anlayışıyla hareket etmeli ve sadece Türkiye ile varılan mülteci anlaşmasına bel bağlamamalıyız" diye konuştu.

AB, Türkiye ile varılan anlaşma gereği Ankara'nın vize serbestisi için öne sürülen 72 şartın yerine getirilmesini istiyor. Ancak Ankara, kendisinden istenen kriterlerden terörle mücadele konusundaki yasa değişikliklerine yanaşmıyor. Türkiye vize serbestisinin Haziran ayından itibaren yürürlüğe girmesini istemişti.

Haber Ara