Dolar

32,3241

Euro

35,1014

Altın

2.300,58

Bist

9.079,97

Alkan: Vatanperverliğimizi elden geçirelim

Ahmet Turan Alkan, PKK düzenlenen operasyonlar üzerinden değerlendirmelerde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 03:43:05

Alkan: Vatanperverliğimizi elden geçirelim

Zaman Gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan, bugünkü "Vatanperverliğimizi elden geçirelim" başlıklı yazısında Kandil'e düzenlenen hava operasyonlarından sonra meydana gelen saldırılar üzerinden gündemdeki gelişmeleri eleştirdi. Bir vatansever fazla soru sormaz, fazla meraklı davranmaz, öyle ‘demokratik haklarım felan fıstık' diye ortaya döküp burnunu üstüne vazife olmayan şeylere sokmaz, ifadesini kullanan Alkan, "Vatan mevzubahs olunca eskiden söylenmiş kötü sözler, beddualar, kargışlar ve hatta hakaretler bile geçersizleşir. Saraydan davet mi var? Aşk ü şevk ile, inançla, iftiharla, kalbi yüksek vatanperverlik hisleriyle kıpır kıpır ve koşar adım davete icabet edilir. Bilgi mi verilecek? Kemâl-i tâzim ve hürmet ile o bilgi alınır, öpülür, koklanır ve muşamba beze sarılarak muska şeklinde muhafaza edilir," dedi.

İşte Ahmet Turan Alkan'ın yazısından bir bölüm:

Seçim yapalı 50 gün oldu, yeni hükümetten ses-soluk yok; koalisyon çalışmaları derseniz, “iyi iş çabuk çıkmaz” düsturunca gamsız bir tempoda ilerliyor ama müsterih olalım.

AKP eksik olmasın, ülkeyi hükümetsiz bırakmadı, işlere eskisi gibi vaziyet ediyor ve hatta eskisinden daha da muktedir bir havası var. Muhalefetimiz üstünden Volkswagen geçmiş tavuk gibi sermest bir dağınıklık içindeyken güzeller güzeli hükümetimiz memleketi -n'aaptı etti!- PKK'ya karşı topyekûn çatışmaya soktu. Jetlerimiz ‘düşman'ı nerede olursa olsun buluyor ve vuruyor; genellikle yurtiçi hedefler bombardıman ediliyor ama olsun. Manşetler ardından alevler saçan jet ve şehit haberleri ile dolu; böylece “Ben kahramanım, sen vatan hainisin; sıkıysa kına bakalım teröristleri” doğrultusundaki vatanperverlik testleri de yeniden dolaşıma girdi.

Eksik olmasınlar, ülkemizde vatanperverlik oldukça eşit ve dolgun paylar halinde dağıtılmış bir güzelliktir; öyle olduğu için sadece bu gibi zor günlerde değil; sıradan, ‘lâylâylom' modundaki âvâre zamanlarda bile ülkemizde daima hazırkıta bekleyen nöbetçi ve kadrolu vatansever odaklar hiç eksik olmaz. Resmi binalardaki yangın köşeleri gibi onlar bize daima kimlerin hain, kimlerin yurtsever oldukları konusunda manyetik pusula gibi doğru yönlendirme bilgileri sunar, vatana karşı aşkımızı ve sadâkatimizi tazelememiz için tatlı sert ikazlar yaparlar.

Hani onlar olmasa, -evet hepimiz vatanseverizdir filan ama-, farkına bile varmadan ihânet sarmallarına kapılıp gitmemiz işten bile değildir. Vatanseverlik, büyüklere karşı irdelenmez ve sorgulanmaz bir hürmeti gerektirir ve işin püff noktası burasıdır. Memleket büyüklerine huzur-u kalb ile tam bir imân ve itminân. Onlar yanlış yapmazlar ve yanlış gibi görünen saçma kararlarında bile eğer yeterince aranırsa derin hikmetler ve esaslı faideler vardır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara